FC København færdige i UEFA Cuppen

UEFA Cup

Manchester Citys hurtige angriber, Craig Bellamy, blev dobbelt målscorer og var banens bedste, da FC København blev slået ud af UEFA Cuppen.

Det blev ikke til en plads i UEFA Cuppens 1/8-finale til FC København, der til aften tabte 1-2 til Manchester City, hvor især Craig Bellamy og Robinho var kampens store oplevelser.

I kampens begyndelse spillede FC København bolden sikkert rundt og satsede ikke offensivt. Manchester City lagde spillet an på at kunne få Craig Bellamy fri bag københavnernes forsvar, men han blev kampen igennem trukket offside gang på gang. Han var dog en evig kilde til uro, og det skulle vise sig, at han skulle få en afgørende rolle i kampen.

Efter nitten minutter glippede offsidefælden for første gang, og Bellamy kunne fra højre side sende bolden i en blød bue indover straffesparksfeltet. Robinho headede fra en spids vinkel bolden på undersiden af overliggeren, men en koncentreret Jesper Christiansen nåede at bokse bolden væk fra selve målstregen.

Allerede i næste angreb var Robinho igen på færde i feltet. Med et par fikse finter snød han Mathias Zanka, der gled og ramte bolden med hånden. Den tyrkiske dommer, Dereli, kunne have fløjtet for straffespark, men vurderede korrekt, at Robinho helt fri foran Jesper Christiansen skulle have fordel af situationen. Robinho skød, men den danske landsholdsmålmand kom stormende ud af målet og blokerede skuddet.

Offensivt havde FC København ikke meget at byde på, før en svagt spillende Dame N´Doye den eneste gang i kampen formåede at komme forbi den kompakt spillende midterforsvarer, Richard Dunne. N´Doye faldt omkuld i feltet, men der blev korrekt ikke fløjtet for straffespark.

I første halvlegs overtid blev midterforsvareren Mikael Antonsson stemplet over foden og måtte efter behandling udenfor banen, som reglerne foreskriver. Og det havde nær kostet FC København dyrt, da Craig Bellamy i det efterfølgende angreb slap fri i venstre side og sendte bolden forbi Jesper Christiansen. Det lignede en scoring, men bolden nøjedes med at tage indersiden af stolpen og springe i spil igen.

De første ti minutter af anden halvleg var FC København spilstyrende, men så overtog Manchester City kontrollen og beholdt den i resten af kampen. Efter 53 minutter slap Shaun Wright-Phillips fri af forsvaret og havde kun Jesper Christiansen foran sig. I stedet for at forsøge selv valgte han at spille bolden mod venstre til en fremstormende Stephen Ireland, der dog heldigvis ikke nåede frem.

Efter 73 minutter kom Mathias Zanka i en løbeduel mod Craig Bellamy. Zanka var forrest, men fejlbedømte bolden, og Bellamy var pludselig alene igennem. Han sendte tørt bolden forbi en chanceløs Jesper Christiansen, og City var foran 1-0.

Blot to minutter senere burde Robinho definitivt have afgjort kampen, da han blank foran mål blot skulle have bolden forbi den danske målmand. På forunderlig vis lykkedes det ham at sende bolden på stolpen og på det skammeligste brænde den oplagte mulighed. Han gjorde dog skaden god igen øjeblikke senere, da han fuldstændig snød Pospech i venstre side og sendte bolden bagud i feltet. Her havde Bellamy masser af tid til at tæmme bolden, og han kunne knusende sikkert score sit og Manchester Citys andet mål.

FC København fik et par mindre chancer til Hutchinson og Ailton mod slutningen, men det var først i overtiden, reduceringen faldt. Indskiftede Martin Vingaard modtog bolden udenfor feltet og huggede et tørt skud fladt forbi en chanceløs Shay Given til 1-2.

Øjeblikket efter blev kampen fløjtet af, og spillerne fra Manchester City kunne fortjent lade sig hylde af hjemmepublikummet som samlede vindere. Dermed er FC København færdig i UEFA Cuppen med en samlet score på 3-4.