Referat: SAS Ligaen 15. Runde

Ingen uafgjorte resultater i weekendens SAS Liga-kampe, der bød på storsejre til AaB, OB og Brøndby, mens Esbjerg kom over stregen og FCK fik vendt et truende nederlag til en sejr.

SønderjyskE 0 – 6 Brøndby IF

Der var ganske enkelt klasseforskel, da SønderjyskE lørdag måtte lide sæsonens hidtil største nederlag til formstærke Brøndby. Allerede efter små syv minutters spil måtte Henrik Ipsen for første gang hive bolden ud af nettet, fordi Jacob Stolberg havde sendt læderet i eget net. Trods forsøg på at ville spille med Brøndby, kom hjemmeholdet aldrig nær en udligning, og i stedet blev det 2-0 kort før pausen ved Jan Kristiansen. Anden halvleg var knapt sat i gang, før føringen atter blev udbygget ved Michael Krohn-Dehli, der rundede en solotur af med et mål fra distancen. Jan Kristiansen blev dobbelt målscorer med tyve minutter igen, og godt et kvarter senere havde han såmænd også scoret hattrick. Indskiftede Peter Madsen satte punktum for en ren Brøndby-opvisning med et ægte showmål, hvor han på bedste Maradona-manér sparkede bag om støttebenet og kunne se bolden svæve i nettet. SønderjyskE ligger med nederlaget fortsat under nedrykningsstregen.

Vejle BK 0 – 3 AaB

Succesen fortsætter for det nærmest forvandlede AaB-mandskab, som med en sejr lørdag over Vejle nu har lagt god afstand til nedrykningsstregen. Kampen i Vejle var kun tolv minutter gammel, da ålborgenserne for første gang denne aften kunne fejre en scoring. Kasper Risgaard noterede sig for sæsonens andet mål med et hug fra kanten af feltet. Gæsterne blev aldrig sat under alvorligt tryk af hjemmeholdet. Derfor kom det heller ikke som nogen overraskelse, da Patrick Kristensen efter en god halv time kunne øge føringen. Talentet havde fået chancen i startelleveren, og kvitterede efter en kombination med Marek Saganowski ved at score sit første sæsonmål. Spillet i de sidste 45 minutter bar præg af rodede aktioner fra begge mandskaber, men det blev til et enkelt mål mere ved Andreas Johansson. Svenskeren gennemborede Vejle-defensiven og sikrede altså AaB den bedst mulige optakt til midtugens Champions League-opgør mod Celtic.

Esbjerg fB 1 – 0 AC Horsens

For blot anden gang i sæsonen lykkedes det i dag Esbjerg at hente maksimumpoint i en SAS Liga-kamp. Dermed fik de revancheret det nederlag, de led sidst Horsens var på besøg. Fra kampens start var der tryk på kedlerne, og begge mandskaber ville gerne tilføre pointkontoen nok fylde til at tage afgørende skridt væk fra bunden. Størst succes med det foretagende havde Esbjerg, der halvlegen igennem kreerede flere gode tilbud, og efter et kvarter faldt kampens afgørelse, da Søren Rieks efter et hjørnespark konsekvent hakkede bolden i kassen. I anden halvleg havde Horsens held til et par gange at etablere et pres mod Esbjergs mål, men tættere på end en solid brøler fra Lars Winde kom gæsterne ikke. Kenneth Emil Petersen lod i overtiden sine frustrationer koste endnu et gult kort og dermed en udvisning. Sejren sender Esbjerg over nedrykningsstregen og Vejle under den.

FC Nordsjælland 1 – 4 OB

Som 15. spillerundes resultater artede sig kunne FC Nordsjælland isolere fire hold i bunden, alle med elleve point, hvis de på hjemmebane kunne skaffe en sejr over udestærke OB. Så langt kunne FCN slet ikke drive det i dag, hvor de fik en lektion i effektiv fodbold. Björn Runström skulle kun bruge 13 minutter på at bringe gæsterne i front efter svigtende koncentration i hjemmeholdets defensiv i forbindelse med et hjørnespark. Martin Bernburg fik et kvarter senere udlignet i en situation, hvor Arek Onyszko bestemt ikke så for godt ud. Fire minutter før pausen scorede Runström sit andet mål ved en nærmest identisk situation som ved det første mål. Helt kolde gik nordsjællænderne i anden halvlegs frostvejr, hvor man inkasserede yderligere to mål signeret Hans Henrik Andreasen og Peter Utaka. OB holder dermed fast i førstepladsen, mens FC Nordsjælland må se sig overhalet af AaB i tabellen.

FC København 2 – 1 AGF

For ikke at blive overhalet af Brøndby var kravet fra FCK’ernes side en sejr i søndagens sene kamp mod AGF. Gæsterne var dog ikke indstillet på at lade hjemmeholdet komme ubesværet til et brugbart resultat, og derfor var første halvleg ikke så ensidig en affære, som forventningerne ellers havde givet udtryk for. AGF kom frem til flere gode muligheder, men vikarierende Nathan Coe holdt udeholdet fra mål i første halvleg. Omvendt nød FCK i flere omgange godt af en vaklende AGF-defensiv, men den afgørende skarphed var fraværende. Anderledes så det ud fra starten af anden halvleg, hvor AGF kom foran ved Nando Rafael, der sendte et oplæg fra Jakob Poulsen i nettet. Så viste hjemmeholdet, hvad kravene var for en sejr, og et kvarter senere udmøntede det sig i en udligning. Morten Nordstrand headede hjemmeholdet ind i kampen igen. Yderligere otte minutter senere fandt kampen sin afgørelse, da indskiftede César Santín scorede på oplæg fra Sionko. Således er stillingen i toppen stadig den samme, mens AGF fortsat er nummer seks.