Referat: SAS Ligaen 14. Runde

’Fort Midtjylland’ faldt efter halvandet år uden hjemmenederlag, da FCK sejrede på heden. Brøndby og OB hænger på i toppen, mens AaB vandt sæsonens første hjemmekamp. I såvel Horsens som Århus endte det uafgjort.

AGF 0 – 0 SønderjyskE

Lørdag havde AGF muligheden for virkelig at koble sig på i den sjove ende af tabellen. SønderjyskEs oprykkere lignede en opgave, der var til at overkomme for Ove Pedersens udvalgte. Dette lod sig dog ikke afspejle i spille på banen, som i de første 45 minutter bestemt ikke var kønt at se på, og da der heller ikke blev skabt nogen nævneværdige chancer, endte halvlegen uden mål. Meget anderledes så det ikke ud i anden halvleg, selvom der dog blev skabt en kende flere tilbud til begge mandskaber. Mosquera havde gode muligheder for udeholdet, mens Razak Salifu sent i kampen kunne have sendt AGF på sejrskurs, men Nando Rafaels oplæg blev formøblet af den unge ghaneser. Kort efter fik Dioh Williams også en god chance, som han i lighed med Salifu forspildte, denne gang ved at sende bolden langt ved siden af. Overtiden bød endda på en tredobbelt chance til hjemmeholdet efter sjusket målmandsspil, men ind kom bolden aldrig. Uden mål kravler AGF op på 20 point, mens SønderjyskE nu er på 11.

Brøndby IF 2 – 1 FC Nordsjælland

Sidste sæsons første opgør mellem Brøndby og FC Nordsjælland endte 2-2. Meget tydede på, at det var et resultat, FCN huskede bedst. På banen så det i hvert fald ud til, at nordsjællænderne var kommet til Brøndby stadion for at få udbytte. De spillede friskt til mod et mindre veloplagt Brøndby-mandskab, og derfor var det også ganske fortjent, da Nicklas Pedersen kurede Bajram Fetais oplæg ind bag Stephan Andersen. Resten af halvlegen søgte gæsterne at udbygge føringen, men det blev ved den ene scoring syv minutter før pausen. Straks efter pausen havde FCN til formål at modvirke et Brøndby-pres, og dette lykkedes i de første tolv minutter af halvlegen. Herefter gik det stærkt. Først flugtede Michael Krohn-Dehli udligningen i nettet, og bare minuttet efter var han så i oplæggerens rolle, da Kasper Lorentzen smukt blev sendt fri alene med Jesper Hansen. En mulighed, midtbanemanden ikke lod gå til spilde. Brøndby fik herefter bedre fat i spillet, men der blev ikke scoret yderligere i kampen.

OB 2 – 0 Vejle BK

Hjemmeholdet fra Odense virkede opsatte på at generobre førstepladsen i SAS Ligaen, som Brøndby havde overtaget med lørdagens sejr over FCN. De sad tungt på spil og chancer i kampen mod Vejle, men selvom tilbuddene indfandt sig i lind strøm foran Jimmy Nielsens mål, så havde keeperen ikke i sinde at lade noget slippe forbi. Anført af Peter Utaka i første halvleg havde fynboerne en serie gode muligheder for at bringe sig i front, men det lykkedes ikke at score før pausen. Det gjorde det til gengæld efter pausen. Først skulle Jimmy Nielsen dog diske op med endnu en række store redninger, og det blev såmænd også til forsøg på træværket, før det endelig lykkedes for OB. 78 minutter inde i kampen fandt Jonas Troest Hans Henrik Andreasen i Vejle-feltet, og han sendte bolden ind bag Jimmy Nielsen. Ti minutter senere gjorde Johan Absalonsen ham scoringskunststykket efter, da han med et træk ind i banen krøllede bolden i nettet med højreskøjten. OB genindtræder altså som førerhold på den danske fodboldscene, mens Vejle nu ikke har vundet i ti kampe i træk.

AC Horsens 2 – 2 Randers FC

Fodboldspil af poleret natur var ikke, hvad de fremmødte tilskuere i Horsens blev budt af spillerne på banen. Begivenheder var der heller ikke nævneværdigt mange af, og så endte første halvleg, som de så oftest gør under sådanne forudsætninger. Anden halvleg var straks mere spændende, og Randers skulle kun bruge syv minutter af den på at bringe sig i front. Marc Nygaard noterede sig for sæsonens sjette scoring, da han dirigerede Carsten Fredgaards oplæg i kassen. Horsens havde dog ikke i sinde at lægge sig ned efterfølgende. Pausen havde givet anledning til at sætte Rawez Lawan på banen for hjemmeholdet, og han kvitterede med at score to mål med to minutters mellemrum i det 78. og 80. minut. Alligevel lykkedes det ikke Horsens at holde hele vejen hjem, for med fire minutter igen dukkede Marc Nygaard på ny op i Horsens-feltet. Her headede han udligningen og kampens sidste mål i kassen. Randers spiller dermed uafgjort for ottende gang i sæsonen, mens for ottende kamp i træk ikke formår at vinde.

AaB 2 – 1 Esbjerg fB

Den i Ålborg så længe ventede hjemmesejr faldt endelig denne søndag eftermiddag, da kriseramte Esbjerg blev sendt hjem uden point. Det startede dog ikke, som nordjyderne gerne ønskede det. Allerede efter ni minutters fodbold kom de bagud, og det endda på et lettere bizart selvmål. Kasper Bøgelund ville sende en bold ud af egen forsvarszone, men i stedet for at sparke den væk, endte bolden i brystkassen på Michael Jakobsen og dernæst i målet. Lang tid skulle AaB dog ikke bruge på at ryste det af sig, for bare fem minutter senere gjorde Caca det til 1-1 på en friløber skabt af ham selv. Trods flere tilbud til blandt andre Caca blev der ikke scoret yderligere i første halvleg. I anden halvleg var det stadig hjemmeholdet, der skabte chancerne, men alle blev misbrugt frem til andet minuts overtid, hvor indskiftede Kasper Risgård blev den helt store helt for de bolsjestribede. Sejren giver nu AaB 14 point, mens Esbjerg stadig ligger sidst med otte point.

FC Midtjylland 0 – 3 FC København

SAS Arena har i løbet af de seneste to sæsoner udviklet sig til et sandt fort for FC Midtjylland, hvor det gæstende hold sjældent får point med hjem. Søndag aften lykkedes det dog for FCK at få fuldt udbytte, og det endda i særdeles overlegen stil. Bare to minutter inde i opgøret indledte William Kvist gæsternes triumftog med en scoring til 1-0. Ailton stod for oplægget. Og netop Ailton indtog en hovedrolle efter pausen, hvor han med seks minutters mellemrum scorede til 2-0 og 3-0, begge gange på oplæg fra indskiftede Morten Nordstrand. Første halvleg havde ellers været en relativt jævnbyrdig affære, men den skarphed, midtjyderne normalt lægger for dagen på hjemmebane, var i nogen grad savnet i dag. FCK havde ikke de store problemer med at køre sejren hjem, hvilket i tabellen nu betyder, at FC Midtjylland må se sig hægtet af i topstriden, mens FCK fortsat er nummer to.