Referat: SAS Ligaen 10. Runde

Denne tiende rundes weekend-kampe bød på et hav af scoringer, hvor kampen mellem førerholdet OB og bundproppen, Esbjerg fB, skulle vise sig at blive det mest målrige. Vi bringer her et referat til hver af weekendens SAS Liga-brag.

AaB 1 – 2 FC Nordsjælland

Hjemmesvage AaB tog lørdag imod formsvage FC Nordsjælland, der havde to på hinanden følgende nederlag med sig til kampen i Aalborg. Dette lod sig dog ikke afspejle på scoringstavlen, hvor nordsjællænderne var første hold, der lod sig tilkendegive. Nok havde AaB’s Patrick Kristensen haft et forsøg på overliggeren, men ikke desto mindre var det Nicklas Pedersen, der med et hovedstødsmål efter en hjørnesparkssituation kunne bringe FCN på sejrskurs, da kampen rundede sit 39. spilleminut. Kunststykket gentog den 21-årige angriber fem minutter senere, da han indhentede en lang aflevering og sendte friløberen ind bag Karim Zaza i AaB-målet. Bagud 0-2 skulle der ske noget for hjemmeholdet, men i løbet af anden halvleg var FCN i kraft af dobbeltchancer og gode tilbud til debuttanten Nicki Bille Nielsen tættere på 3-0 end på at indkassere en reducering. Ikke desto mindre lykkedes det dog Anders Due at bringe lidt spænding ind i slutfasen med sin scoring til 1-2, men yderligere blev der ikke scoret. Ti runder inde i dette års turnering har der altså stadig ikke været nogen sejr at juble over for de regerende mestres hjemmepublikum.

AC Horsens 0 – 1 FC København

Vicemestrene fra FCK fik den resultatmæssige bedst tænkelige optakt til midtugens UEFA Cup-opgør, da de lørdag aften hentede alle tre point på udebane mod Horsens. Efter en relativt begivenhedsløs første halvleg med enkelte tilbud i begge ender, blev anden halvleg sparket i gang med et brag. Københavnernes højre back Zdenek Pospech sendte læderet i kassen via overliggeren på et pragtfuldt langskud seks minutter efter pausen. Herefter begyndte kampen at åbne sig, og der var muligheder i begge ender. Libor Sionko og Gilberto Macena kunne således have scoret for hver deres hold, men bolden kom ikke i mål flere gange i opgøret. Det foreløbigt tiende opgør mellem de to hold ender altså med en niende sejr til hovedstadsklubben.

Randers FC 1 -1 Vejle BK

Endnu engang lykkedes det for Randers at spille en kamp uafgjort, da man i søndagens første kamp spillede 1-1 hjemme mod Vejle. Planmæssigt kom hjemmeholdet dog foran, da franske Bedi Buval efter godt en halv times spil bragte kronjyderne i front med sin fjerde sæsonscoring. Inden da havde han dog efter et kvarter haft muligheden for at sende bolden i kassen, men Søren Bergs oplæg blev ved den lejlighed misbrugt. Vejle havde generelt ikke meget at tilføre den jyske duel, og derfor fortsatte Randers med at producere chancer, de dog ikke kunne score på. Som så ofte set før skete det så netop, at Vejle efter 73 minutter kunne udligne ved Eduardo Delani. Brian Priske sendte Delani alene af sted mod Stuhr-Ellegaards mål med en flot hælaflevering, som sikkert blev udnyttet. Modsvar i form af mål havde Randers ikke, og så spillede man uafgjort for sjette gang ud af ti mulige i denne sæson.

OB 4 – 2 Esbjerg fB

På trods af, at FC København efter gårsdagens sejr over Horsens havde overtaget førstepladsen i SAS Ligaen, lå det i kortene, at OB ville tilbageerobre placeringen øverst i tabellen i eftermiddagens top-mod-bund-opgør på Fionia Park. Denne forestilling blev dog hurtigt en tåget illusion, der Esbjergs tilbagevendte offensivspiller Søren Rieks efter tre minutter bragte gæsterne i front på en afrettet afslutning i OB-feltet. 17 minutter senere var den dog gal i den modsatte ende, da Esbjergs debuterende forsvarsspiller Alexander Östlund sendte bolden i eget net. Knap var hjemmeholdet færdige med at fejre scoringen, før de kunne give sig til at juble over en ny. Den ellers så ineffektive nye svensker Björn Runström scorede således efter et udspark fra Onyszko, der fik lov til at komme hele vejen ned til Esbjergs mål. Inden pausen fik tilskuerne dog endnu et mål at se. Jesper Bech nåede at udligne for vestjyderne til en pausestilling på 2-2. Anden halvleg havde kun et enkelt scorende hold, og såmænd også kun en enkelt scorende spiller. Djiby Fall var tilbage efter karantæne mod Brøndby, og han markerede sin tilbagevenden med at lave to mål i anden halvleg. OB får dermed førstepladsen tilbage, mens Fall med al ønskelig tydelighed understreger, at han er ligaens ubetinget farligste spiller.

SønderjyskE 2 – 2 Brøndby IF

Dagens sidste opgør blev spillet på Haderslev Stadion, hvor SønderjyskE indledte kampen mod Brøndby bedst. Bare fem minutter skulle oprykkerne bruge til at sikre, at Stephan Andersen ikke fik sæsonens sjette clean sheet. Ken Ilsø bragte hjemmeholdet foran med et skud, der undervejs blev rettet af. Så var Brøndby budt velkommen, og herefter ville begge hold skabe mål og en underholdende fodboldkamp. Gæsterne skabte de fleste, hjemmeholdet de største. Først blev det dog til en udligning, der faldt efter 31 minutter, hvor Brøndbys nyerhvervede gambianske angriber Ousman Jallow i en tvivlsom situation scorede på et højrisikabelt saksespark. Dommerens fløjte forblev tavs, og SønderjyskE tiltvang sig da også en vis retfærdighed inden pausen. På en aflevering i højre side blev Jesper Kjærulff sendt af sted, og han sprintede fra alt og alle og udplacerede Stephan Andersen. 2-1 var stillingen ved halvtid, men blot syv minutter var gået af anden halvleg, før Morten ’Duncan’ Rasmussen efter en god periode for Brøndby udlignede med en afslutning fra kanten af feltet. Herfra var der spil og chancer til scoringer i begge ender, men ingen af holdene evnede at udnytte de gode muligheder. Dermed taber Brøndby point i toppen af tabellen, mens SønderjyskE kommer et point længere væk fra nedrykningsstregen.