Referat: SAS Ligaen 6. Runde

Dansk fodbold

OB forsvarede første pladsen ved hjemme på Fionia Park at slå Randers med 2-1 i en meget velspillende kamp. I Århus tabte hjemmeholdet 3-0 til FC Nordsjælland, som dermed fik sin første sejr i SAS Ligaen i den her sæson. Esbjergs ineffektive spillere var endnu en gang skyld i at Vestjyderne ikke træk sig sejrrigt ud af en kamp, da AC Horsens vandt 1-0 i Esbjerg. AaB har ikke spillet ret godt i ligaen i den her sæson, det skete heller ikke mod nyoprykkerne fra SønderjyskE, men alligevel fik mestrene hevet en 2-1 sejr hjem. I The New Firm vandt Brøndby 1-0, efter en stor arbejdsindsats.

OB 2 – 1 Randers FC

Kampen mellem Fyns stolthed og Kronjyderne blev en rigtig velspillet kamp og et meget godt symbol på det blev det første mål, hvor at Djiby Fall afdriblede et par Randers-spillere lidt ude foran feltet, hvorefter han med et følt spark sendte bolden op i målhjørnet uden chance for Kevin Stuhr-Ellegaard i Randers-målet. Chris Sørensen kunne efter 25-minutters spil have fordoblet OB-føringen, men hans straffespark blev sendt på overlæggere, i stedet kunne Johan Absalonsen få minutter senere spille Hans Henrik Andreasen helt fri som sikkert gjorde det til 2-0. Kort inden pausen fik Randers reduceret på et klasse frispark eksekveret af Kenneth Møller Pedersen. I anden halvleg havde begge hold mulighed for at score ydligere, men begge holds angribere var ineffektive, hvorfor kampen fortjent endte 2-1 til OB.

AGF 0 – 3 FC Nordsjælland

AGF lagde bedst ud, men det var ikke nok da Nicklas Pedersen udnyttede en AGF-fejl og resolut bragte gæsterne i front. Over Pedersens tropper levede ikke op til forventningerne som folk havde haft Brøndby-kampen og derfor var det fortjent at Nicklas Pedersen i starten af anden halvleg gjorde det til 2-0 på et straffespark begået af Steffen Rasmussen. Ydmygelsen blev kolossal for AGF med få minutter igen, da indskiftede Bajram Fetai snød Jerry Lucena på venstrekanten og lagde bolden til rette for Martin Bernburg, der trillede bolden i det tomme mål til slutresultatet 3-0.

Esbjerg fB 0 – 1 AC Horsens

Troels Bech og co. havde før kampen deres første tre point til gode i sæsonen, men det blev ikke til tre point igen og nok en gang kan man bebrejde effektiviten hos Vestjyderne. Esbjerg lagde bedst ud, men de var som nævnt ikke ret effektive foran mål, det var blandt andet en af grundene til at stillingen var 0-0 ved pausen. I anden halvleg var billedet det samme, den eneste forskel var at Horsens nu lurede på deres chance for at slå kontra og det skete efter 77 minutter hvor at Rawez Lawan og Gilberto Macena slog kontra, hvor at førstnævnte spillede Gilberto fri, som sikkert omsatte chancen, der bragte Horsens i front med 1-0, der skulle vise sig at blive kampens resultat.

SønderjyskE 1 – 2 AaB

AaB havde inden dagens kamp ikke imponeret synderligt i SAS Ligaen og det skete heller ikke i dag, men den eneste forskel på gårsdagens kamp og de andre i SAS Ligaen var at AaB formåede at vinde. Jeppe Curth bragte Champions League-deltagerne på rette kurs efter et kvarters spil, og bare seks minutter senere gjorde kaptajn Augustinussen det til 2-0. SønderjyskE fik dog bragt spænding ind i kampen i anden halvleg, da nyindkøbet, Sölvi Ottesen, efter et hjørnespark headede bolden om bag Karim Zaza. Kampen endte 2-1 til AaB, men det var SønderjyskE ikke tilfredse med, da de mente der blev begået frispark på Henrik Ibsen ved 2-0-målet.

Brøndby IF 1 – 0 FC København

Læs dybdegående referat ved at klikke her.