Referat: SAS Ligaen 30. Runde

AaB kunne med bare uafgjort ude mod FCK have sikret sig mesterskabet, men FCK ville det anderledes og slog Nordjyderne 4-0. I bundkampen mellem Viborg og Lyngby smed Lyngby en 2-0-føring over styr og endte med at tabe 3-2.

AC Horsens 2 –2 OB

Kampen startede yderst dramatisk, da OBs Atle Håland fik direkte rødt kort efter bare 11 sekunders spil. På det efterfølgende straffespark gjorde Henrik Hansen det sikkert til 1-0. Efter scoringen kom fynboerne godt igen, påtrods af de spillede 10 mod 11. Efter et kvarters spil sendte Cristian Bolaños bolden på tværs i feltet, og Baye Djiby Fall fik rigeligt med tid og plads til at sparke bolden i mål fra tæt hold. Efter en halv times spil var Bolaños igen på spil, da hans frispark havnede i mål, efter at Hans Henrik Andreasen havde snittet den let. Efter pausen lagde Horsens et hårdt pres på OB. Efter Horsens havde haft en del chancer, fik de til sidst hul på bylden da Henrik Hansen igen var på pletten. Kampen endte fortjent 2-2.

AGF 1 – 1 Brøndby

Der var dømt rivalopgør på NRGI Park, da AGF og Brøndby mødtes. Brøndby havde overvægt i spillet i første halvleg, men Brøndby kom ikke til de helt store chancer. Men alligevel var det Brøndby der kom på først på måltavlen. Efter en halv times spil sendte energiske Samuel Holmén Ericsson i dybden, som i to omgange fik bolden sendt i mål til stor jubel for små 2000 Brøndby-fans i Århus. Efter pausen overtog hjemmeholdet spillet og Stephan Andersen måtte flere gange stå i vejen for AGF-afslutninger. Men angribernes afslutninger var ikke skarpe nok. Da AGFs angribere ikke kunne score, måtte de ty til andre metoder. En af metoderne var at sende forsvarsspillere frem, det gav bonus efter 90 minutter, hvor Anders Kure gjorde til kampens resultat 1-1, efter noget klumpspil i feltet.

Randers 2 – 1 FC Nordsjælland

Kampen startede livligt med chancer til begge hold. Efter 23 minutter bragte Bedi Buval Randers i front, da han helt fri foran mål kunne prikke en ripost i netmaskerne. Randers fortsatte i højt tempo og med et højt pres på FC Nordsjælland-spillerne, der blev tvunget til at afslutte og aflevere bolden tidligt. Bedst som folk troede første halvleg ville slutte 1-0 til Randers, lagde Christian Nielsen en lang bold frem mod Bernburg. På vej frem mod Bernburg sejlede bolden hen over tre uopmærksomme Randers-forsvarsspillere og den løse bold blev opsnappet af Bernburg, som gjorde det til pausestillingen 1-1. Randers fortsatte med at være spilstyrende i anden halvleg. Men Randers skulle vente på en Nordsjællandsk fejl, før de kunne udnytte en mulighed. Christian Nielsen ville spille bolden bagud til Jesper Hansen, men han gav bolden for lidt fart og derfor kunne FCNs Christian Andreasen let løbe bolden op og udplacere Jesper Hansen til kampen resultat 2-1.

Viborg 3 – 2 Lyngby

Lyngby kom til Viborg med stor selvtillid. Det kunne også på banen, da Lyngby efter 14 minutter kom foran, da Christian Holst tog chancen udefra og hans skud blev rettet af så Morten Christiansen let kunne score til 1-0. Fire minutter senere fik Tem Hansen lige akkurat prikket bolden videre til en helt fri Christian Holst, som sikkert sendte bolden i nettet. Rurik Gislason vendte kampen efter 35 minutter, da han først afdriblede Lyngbys højre back, for derefter at han stille og roligt sendte bolden ind bag Rune Petersen. Hjemmeholdets pres i anden halvleg lod vendte på sig, men fem minutter før tid sendte Rurik Gislason et frispark på stolpen og Christian Olsen var først på returen og udlignede til 2-2. I sidste minut lykkedes det for Viborg at hive sæsonens blot femte sejr i hus. Sejrsmålet kom på et straffespark, som Dan Anton Johansen scorede på.

Esbjerg 3 – 2 FC Midtjylland

Begge hold lagde frisk ud. Det gav muligheder i begge ender, men begge holds målmand var vågne fra start. Efter 35 minutter sendte Martin Vingaard bolden i mål til 1-0 på et frispark. Syv minutter senere udlignede Magnus Troest på hovedstød efter et hjørnespark, hvor Esbjergs forsvar ikke så helt godt ud. otte minutter senere stod det 1-2, da Gheorghe Florescu udnyttede en ren gave fra Lars Winde. Målmanden løb helt umotiveret ud af feltet, og rumæneren havde let ved at trille bolden forbi ham og ind i et tomt mål. Det var Florescus første mål i Superligaen. Efter 59 minutter var Martin Vingaard igen på spil, da han udnyttede en frispilning fra Jesper Bech. Efter 73 minutter fik Midtjyllands Kolje Afriyie direkte rødt kort. Det fik stor betydning for kampens slutning, da Esbjerg nemmere kunne sætte det afgørende pres ind. Tre minutter før tid blev unge Søren Rieks matchvinder på hovedstød efter Frank Hansens forarbejder i højre side.

FCK 4 – 0 AaB

AaB havde lige før kampen fået en matchbold for at vinde SAS Ligaen, da Esbjerg slog FCM 3-2. Om det skulle være matchbolden der gjorde at AaB spillede dårligt, skal være usagt. Efter 33 minutter bragte Michael Silberbauer københavnerne i front, da AaB-spillerne snork sov efter en hjørnesparkssituation. Helt umarkeret sendte Silberbauer bolden i mål til pausestillingen 1-0. Efter 12 minutter af anden halvleg kom FCK foran 2-0 på mål af Morten Nordstrand, som scorede på flot forarbejde af Oscar Wendt og Atiba Hutchinson. Efter 67 minutter, fik FCK uforståeligt straffespark, da AaBs Steve Olfers udenfor feltet rev en spiller om kuld. På det efterfølgende straffespark gjorde Nordstrand det sikkert til 3-0. Ydmygelsen ville ingen ende tage for AaB, da Ailton Almeida flugtede et indlæg i nettet til resultatet 4-0.