Referat: Premier League 36. Runde

Engelsk fodbold

Danskeren Nicklas Bendtner kom på tavlen i Arsenals sejr over Derby, mens Chelsea indhentede Manchester United med en flot 2-1-sejr. Wigan og Reading spillede uafgjort og lige så gjorde Liverpool mod Birmingham. Alt er åbent før de sidste spillerunder i Premier League.

Chelsea 2 – 1 Manchester United

Dybdegående referat: Link

Sunderland 3 – 2 Middlesbrough

Som forudsagt af redaktionen på Totalbold.dk, blev denne kamp en lige en af slagsen. Kampen blev først afgjort i de døende sekunder, da uheldige Pogatetz scorede i eget net. Det kostede Middlesbrough point. Sanli Tuncay nettede i det 4. minut, før Danny Higginbotham puttede bolden i netmaskerne to minutter efter. Michael Chopra bragte derefter Sunderland foran lige omkring pausen, hvorefter Afonso Alves udlignede i det 73. minut. I slutminutterne nettede Pogatetz, meget uheldigt, i eget net. Ærgerligt nederlag for Middlesbrough.

Tottenham 1 – 1 Bolton

Bolton formåede ganske ufortjent at hente point, da de gæstede White Hart Lane. Tottenham dominerede store dele af kampen og havde hele syv forsøg på mål. Sammenlignes det med Boltons ene forsøg, er uligheden til at spore. Stylianos Giannakopoulos scorede kort efter pausen, hvorefter Steed Malbranque udlignede seks minutter senere. Tottenham fik ikke noget specielt brugbart ud af dagens kamp, som nok skulle have været vundet.

West Ham 2 – 2 Newcastle

West Ham lagde klart bedst ud, da Mark Noble sendte bolden i netmaskerne allerede efter ti minutters spil. Dean Ashton udbyggede endda føringen i det 23. minut. Det lignede en hjemmesejr til West Ham, som før dagens kamp befandt sig som nummer 10. Kort før pausen blev kampen dog vendt på en tallerken. Først nettede Obafemi Martins, hvorefter Geremi udlignede kort efter. Der faldt ikke yderligere scoringer i kampen, hvilket udmundede sig i et remis.

Manchester City 2 – 3 Fulham

Bundproppen Fulham reddede sig tre meget vigtige point, da Manchester City blev bekæmpet. Ikke mange havde spået Fulham en chance, men ydermere var det dem, som listede af med sejren. Det kan få stor betydning med henblik på chancen for overlevelse i Premier League. Manchester City var ellers foran med to mål indenfor de første tyve minutter. Det lykkedes dog Diomansy Kamara, to scoringer, og Danny Murphy, en scoring, at vende kampen til slutresultatet 2-3.

Birmingham 2 – 2 Liverpool

Liverpool var tæt på at blive overrumplet, da klubben spillede uafgjort med Birmingham. Hjemmeholdet befinder sig kun med nød og næppe over stregen. Mon ikke Birmingham-manager Alex McLeish ville have været glad for en sejr? Sejren var skam også tæt på, men to scoringer fra Liverpool satte kampens resultat i balance. Mikael Forsell og Sebastian Larsson scorede til 2-0 før Birmingham, før Peter Crouch reducerede, og Yossi Benayoun udlignede.

Wigan 0 – 0 Reading

Lørdagens eneste målløse kamp. Der faldt absolut ingen scoringer på JJB Stadium, da de to herskaber tørnede sammen. Ingen af de to hold bestemte kampen, men Wigan kom frem til flere reelle chancer end Reading formåede. Tre af de fire hold, Birmingham, Fulham, Reading og Bolton, har spillet uafgjort i denne runde. Kun Fulham rendte af med en sejr. Bundstriden ser derfor nogenlunde uforandret ud. Alt er åbent med henblik på nedrykkere.

Portsmouth 0 – 1 Blackburn

Portsmouth led et ærgerligt nederlag, da Blackburn besejrede dem med et enkelt mål. Redaktionen havde før kampen fremhævet kampens ene målscorer. Der er selvfølgelig tale om Roque Santa Cruz, som efter 74 minutter sendte Blackburn i front. Kampen var udover slutresultatet en lige affære, som meget vel kunne være blevet fugl eller fisk for de to herskaber.

Everton 2 – 2 Aston Villa

Det blev til en uafgjort, da Everton fik besøg af Aston Villa på Goodison Park. Gary Neville scorede kampens første mål efter en lille times spil. I det 80. minut scorede Agbonlahor, før Joseph Yobo fem minutter efter bragte Everton foran for anden gang. Everton troede måske at kampen var vundet, men minuttet senere udlignede John Carew til slutresultatet 2-2.

Derby 2 – 6 Arsenal

Arsenal hev en forventet udesejr hjem, da bundproppen Derby blev besejret. Det blev en målrig affære, hvor hele syv scoringer fandt sted. Blandt andet nettede danske Nicklas Bendtner for London-klubben. Mesterskabet er langt fra realistisk, men Arsenal ser ud til at runde sæsonen fint af. Indskiftede Adebayor stod desuden for et hattrick i dagens kamp. Også unge Theo Walcott stod bag et af målene.