Referat: Primera Division 26. Runde

Spansk fodbold

26. runde af Primera Division bød på en masse dramatik og i særdeleshed mål. De store drenge fra Barcelona løb ind i et uventet og ydmygende nederlag i Madrid, mens Real igen trak fra i topstriden efter sejr i en højdramatisk kamp. Christian Poulsen og hans holdkammerater måtte se sig slået på udebane, mens Laudrup og Getafe fik et enkelt point ud af deres hjemmekamp.

Atletico Madrid vs. FC Barcelona, (4-2)

Et fænomenalt saksesparksmål af Ronaldinho, var frugten, der blev høstet af Barcelonas dominans og presspil i den første halve time af opgøret på Vicente Calderon. Herefter ændrede opgøret fuldstændig karakter, bare fem minutter efter Ronaldinhos mål tog Sergio Aguero chancen udefra og via en Barca-spiller røg bolden ind bag Valdes. Mod slutningen af første halveg sad Atletico på kampen og efter 41 minutter kunne Maxi Rodriguez fra en spidsvinkel gøre det til 2-1. Atletico var som lyn og torden i anden halvleg og især Aguero drev gæk med forsvaret, således var det også ham, der fremtvang det straffespark, som Forlan sikkert scorede på efter 61 minutters spil. Efter 70 minutter tog stjerneskuddet Aguero sagen i egen hånd og afdribblede tre forsvarer, inden han udplacerede en sagesløs Valdes. Tre minutter senere reducerede Eto’o til 4-2, men Barcelona var aldrig i nærheden af sejren.

Recreativo vs. Real Madrid, (2-3)

I en højdramatisk kamp, der endte med at udløse tre røde kort, bed de undertippede fra Recreativo virkelig godt fra sig. Efter at have domineret det meste af kampen, bragte Martin Caceres efter 16 min. Recreativo i front efter en dødboldssituation. Der blev dog stille på Nuevo Colombino, da Raul i det 28. minut kom højest til et indlæg og bragte ballance i regnskabet. De to første udvisninger faldt i starten af anden halvleg, først Beto fra Recreativo og få minutter efter måtte Ramos gå tidligt i bad. Herefter blev den indskiftede brasillianer Robinho dagens store helt, da han i 73. og 86. min. afgjorde kampen til Reals fordel, og så betød det mindre, at Carlos Martins scorede et fremragende frisparksmål i overtiden. Hjemmeholdet spillede de sidste 20 minutter i undertal efter at Quique Alvarez havde modtaget det røde kort.

Deportivo La Coruna vs. Sevilla, (2-1)

Sevilla med Christian Poulsen på banen var inden aftenens opgør pisket til sejr, men det endte ikke helt som man havde håbet på. Det startede ellers efter planen, da angriberen fra Mali, Fredric Kanoute, bragte gæsterne i front med sit ligamål nummer ti. Dette blev dog kun aftenens eneste Sevilla-mål mod Deportivos to. Christian Wilhelmsson udlignede efter lidt over en halv time på straffespark og dermed kunne de to hold gå til pause med 1-1. Anden halveg bød på en enkelt scoring som Angel Lafita stod for, et mål der betød, at Deportivo kunne gå fra banen som vinder.

Espanyol vs. Valencia, (2-0)

Espanyol fortsætter sæsonens gode takter og holder fortsat fast i femtepladsen, efter at de på eget græs slog et håbløst og uinspirerende Valencia-hold. To drømmestartsmål, et i hver halvleg, sikrede Espanyol en sikker sejr i lørdagens sene kamp. Bare 3 min. var spillet før Valencia var bagud, Timo Hildebrand tabte en returbold ud i benene på angriberen Luis Garcia, som derefter ikke havde de store vanskeligheder med at afdrible tyskeren og trille bolden i kassen. Anden halveg var kun fem minutter gammel, da David Silva i eget felt klodset taklede Luis Garcia. Straffespark var dommen og det eksekverede Luis Garcia sikkert, 2-0 til Espanyol, hvilket blev kampens resultat.

Levante vs. Zaragoza, (2-1)

Zaragoza er i frit fald for tiden og efter det eftertrykkelige nederlag til Sevilla i sidste runde, er selvtilliden ikke særlig høj, hvilket nederlaget til den absolutte bundprop afspejler. Et mål i hver halvleg, af henholdsvis Geijo og Riga, var nok til at sikre Levante deres blot femte sejr i denne sæson. Sejren giver Levante en lille smulle håb til troen på at de kan nå at overleve, mens det for Zaragoza begynder at set meget alvorligt ud. Klubben ligger efter denne runde kun på den rigtige side takket være en bedre målscorer end Recreativo, som ligger på den anden side med samme antal point.

Valladolid vs. Racing Santander, (0-1)

Med sejren ånder Racing stadig Espanyol i kampen om femtepladsen. De livsvigtige point kom i hus, da Aldo Duscher, som i sin tid brækkede Beckhams fod, scorede kampens enlige mål med fem min. til slutfløjtet. Racing er nu kun et enkelt point efter Espanyol. Anderledes skidt var resultatet for oprykkerne, som igen bliver hevet med ned i overlevelseskampen. Helt umuligt at overleve bliver det dog ikke, klubben ligger efter runden solidt midt i feltet.

Betis vs. Murcia, (4-0)

Indtil videre har sæsonen ikke været nogen dans på roser for Betis og de må efter 26 runder spejde langt efter bysbørnene fra Sevilla. Det blev imidlertidigt til et sandt målorgie set med Betis’ øjne, da de tog imod de næstsidste i ligaen fra Murcia. Centerforsvareren Arzo kunne efter 15 min. lade sig hylde som målscorer efter at have bragt Betis foran 1-0, en føring som i det 40. minut blev udbygget af brasillianeren Edu. De fanatiske Betis-fans måtte vente til anden halvleg med det tredje mål, men så kunne de også se Pavone gøre det til 3-0. Rafael Sobis lukkede og slukkede kampen og Betis’ dominans med sit mål til 4-0 efter 73 min.

Getafe vs. Mallorca, (3-3)

Laudrup og Faxe må sidde med en grim smag i munden, efter at de tillod Mallorca at score to mål ud af ingenting. Getafe lignede en sikker vinder, da det allerde efter blot ti min. stod 2-0, Mario Cotelo og Albin stod for målene, sidstnævnte med et hovedstød udenfor straffesparksfeltet. Den tidligere Getafe-spiller Güiza fik dog lagt en dæmper på glæden, da han efter et kvarters spil reducerede til 2-1. Ramis fik den tvivlsomme ære, at blive kåret som selvmålsskytte efter 58 min. og derefter fladede kampen ud og Getafe synes, at have alt under kontrol. Arango ville det dog anderledes og med et fantastisk frisparksmål og senere et fantastisk frispark, som Ramis drejede ind med hovedet, sluttede kampen overraskende 3-3.

Villarreal vs. Osasuna, (0-0)

0-0 er et helt ubrugeligt resultat for Villarreal. Chancen for at hale nogle point på Barcelona var oplagt, men med det uafgjorte resultat rykker Villarreal sig ikke det store, i stedet rykker Atletico nærmere dem. Osasuna, som er det tredjedårligste udehold, kan ikke være andet end ovenud tilfredse med det ene point på El Madrigal. Det ene point, kan gå hen og vise sig meget betyningsfuldt hen imod sæsonens afslutning, når nedrykningspuslespillet skal ligges.

Almeira vs. Athletic Bilbao, (1-1)

Almeira er nu så langt væk fra nedrykningsstregen at de ikke længere er i fare for at rykke ned. Bilbaos fremtid er fortsat uvis, de kan både gå den ene eller den anden vej, men lige nu holder de skansen. Set fra Bilbaos synspunkt ville man nok have ønsket sig alle tre point, men man kan heller ikke tillade sig at være utilfreds over ét point mod et så stærkt hjemmehold. Begge mål faldt i anden halveg, Negredo scorede for hjemmeholdet efter 59 min. og det var først i 73. min. at Lorente udlignede den føring.