Referat: Premier League 25. Runde (Opd. 14:09)

Engelsk fodbold

Carlos Tevez sikrede Manchester United et vitalt point i kampen mod Tottenham med en scoring langt inde i overtiden. Udover dramaet i London var Arsenal overlegne i Manchester, hvor de mødte City, mens ligaens nummer tre, Chelsea, havde problemer i udebanekampen mod Portsmouth. Derudover kom Liverpool tilbage på det rette spor, da de mødte oprykkerne fra Sunderland. Du får overblikket over femogtyvende runde her.

Manchester City – Arsenal

Efter ni minutters spil åbnede Arsenal-angriberen Emmanuel Adebayor scoringen, da Bacary Sagna rykkede forbi flere modstandere i højresiden for derefter at sende bolden skråt tilbage til Adebayor, der let kunne score. Adebayors angrebsmakker, Eduardo da Silva, fordoblede føringen et kvarter senere, da han flot tæmmede bolden i feltet, vendte rundt og flugtede bolden i mål. Det lignede nu mest, at Arsenal sikkert ville køre en sejr hjem, men Citys Gelson Fernandes fik bragt spænding ind i kampen med sin reducering til 1-2. I anden halvleg afgjorde Adebayor dog kampen og sikrede The Guners en 1-3-sejr. Arsenal er nu alene på førstepladsen i Premier League.

Portsmouth – Chelsea

Det var som forventet vicemestrene fra Chelsea, der kom bedst ud af starthullerne. Dog måtte de to mandskaber to til pause med stillingen 0-0, selvom begge hold havde haft gode chancer for at komme foran. I anden halvleg steg underholdningsværdien. 20 minutter inde i anden halvleg følte Portsmouth sig snydt for et straffespark, men dette tog Chelsea sig ikke af. Florent Malouda blev sendt af sted i en kontra i venstre side. Han sendte bolden ind ved fjerneste stolpe til Joe Cole, der spillede den videre til Nicolas Anelka, der sendte Chelsea i front. Når Chelsea kommer foran er det meget sjældent, at de taber, men Portsmouth kæmpede videre og fik også scoret ved Jermaine Defoe. Kampen endte uafgjort, 1-1, og Chelsea mistede vigtige point i topstriden.

Tottenham – Manchester United

For blot en uge siden mødtes de to klubber i FA Cuppen, og ved denne lejlighed vandt Manchester United 3-1. I dette opgør fik Tottenham den bedste start på opgøret, da Dimitar Berbatov efter tyve minutters spil kom først på en indlæg fra Aaron Lennon, som van der Sar i United-målet ikke fik ordentlig væk. Derefter forventede de fleste nok et massivt pres fra gæsterne, men det kom aldrig, da det virkede som om, at de manglede den fornødne kreativitet, der skal til for at skabe noget. Det lignede dermed en Tottenham-sejr men i det 94. minut dukkede Carlos Tevez op og sikrede United et vitalt point, da han scorede til slutresultatet 1-1.

Wigan – West Ham

Det var nok West Ham, der op til kampen var favoritter. Det er dog ikke nok at være favoritter på papiret, det viste Wigan flot, da de kort tid inden pausetid bragte sig foran med 1-0. Det var Kevin Kilbane, der stod for føringsmålet, der faldt på et rigtig godt tidspunkt for hjemmeholdet. I anden halvleg skulle West Ham længere frem på banen, for at jagte det udlignende mål. Premier Leagues midterhold havde dog ikke held med dette. Wigan holdt hele vejen hjem og tilføjede tre vigtige point på kontoen til kampen i den kedelige ende i tabellen.

Reading – Bolton

Bolton mistede i det nyligt overståede transfervindue deres topscorer, Nicolas Anelka, og han har vist sig svær at finde en erstatning for. Kampen mod Reading lignede på forhånd et tæt opgør, men Bolton viste sig hurtigt som det bedste hold. I det 24. minut havde Matthew Taylor alle tiders mulighed for at bringe gæsterne på 0-1, da han skulle sparke straffespark. Denne mulighed missede han dog, og Bolton måtte dermed jagte nye scoringsmuligheder. Sådan en opstod i det 33. minut, hvor Kevin Nolan scorede til 0-1. Det blev også til 0-2 for Bolton, da Heidar Helguson fandt vejen til netmaskerne i anden halvleg og sikrede Bolton tre point.

Birmingham – Derby

Det er efterhånden blevet en vane, at kalde Derby undertippede, når de skal i kamp i Premier League. Klubben har oplevet en forfærdelig sæson, hvor det ene nederlag har fulgt det andet. I denne runde hed modstanderen Birmingham, der også er oprykkere og ligeledes kæmper i bunden af ligaen. Første halvleg endte uden scoringer, men i anden halvleg kom værterne på 1-0, da Sebastian Larsson fik bolden ind bag Derby-keeperen. I den ordinære spilletids andensidste minut fik Derby udlignet ved Emanuel Alejandro Villa, der dermed sikrede Derby deres blot niende point i denne sæson. Begge klubber ligger under nedrykningsstregen.

Blackburn – Everton

Everton har leveret gode resultater i den seneste tid, hvilket har betydet, at de indtager en flot fjerdeplads i ligaen. Blackburn hænger også på ligaens førerfelt, men er lige udenfor det gode selskab, som skal spille europæisk fodbold i næste sæson. Der var dermed lagt op til en tæt kamp, med Everton i det lille førersæde. Det var dog hjemmeholdet, Blackburn, der spillede den dominerende rolle i denne kamp. De havde det spilmæssige overtog, men det var gæsterne, der kom frem til de bedste scoringsmuligheder. Ingen af disse muligheder blev dog udnyttet, og det samme gjorde sig gældende for Blackburn. De tog hold måtte dermed nøjes med et enkelt point hver.

Liverpool – Sunderland

Det var nogle meget fokuserede Liverpool-spillere, der lørdag aften gik på banen. Klubben har på det seneste oplevet en sportslig krise, og de er allerede på nuværende tidspunkt sat ud af mesterskabskampen. Sunderland formåede i første halvleg at holde værterne fra de helt store muligheder, og stillingen var dermed uændret efter de første 45 minutter. I anden halvleg lykkedes det endelig for Liverpool, da Peter Crouch headede holdet på 1-0. Med godt tyve minutter tilbage af opgøret sikrede Fernando Torres reelt Liverpool sejren, da han på en friløber sikkert sparkede bolden forbi Graig Gordon. Steven Gerrard lukkede og slukkede på Anfield, da han på et straffespark kort før tid scorede til slutresultatet 3-0.

Newcastle – Middlesbrough

Tilskueryndlingen, Michael Owen, startede på banen for Newcastle, der på St. James’ Park tog imod Middlesbrough. Første halvleg endte dog uden scoringer, selvom Owen havde haft bolden i mål. I situationen vurderede kampens dommer dog, at der var frispark til Middlesbrough-keeperen, Mark Scwarzer. I anden halvleg lykkedes det dog Owen, at score et mål på lovlig vis. Han bragte værterne foran 1-0 efter et kvarters spil af anden halvleg. Derefter kom gæsterne længere frem på banen, men de blev afvist af et velspillende hjemmehold. I slutminutterne kunne de dog ikke stille så meget op, da den store midterforsvarer, Robert Huth, kom højest til et indlæg, som han elegant headede i mål. Kampen endte uafgjort 1-1.

Fulham – Aston Villa

Rundens sidste kamp skulle spilles i London, hvor der var lagt op til danskermøde mellem Leon Andreasen og Martin Laursen, da Fulham tog imod Aston Villa. Det startede bedst for Laursen og co. da den tidligere Villa-spiller, Aaron Hughes, scorede i eget net. Simon Davies fik udlignet for værterne, og så var kampen helt lige igen. Med fem minutter tilbage af opgøret fik Fulham frispark i en rigtig god position. Jimmy Bullard udnyttede muligheden optimalt, da han bragede bolden ind i netmaskerne til stor jubel for Fulham, der vandt kampen 2-1.