Referat: Primera Division 20. Runde

Spansk fodbold

Tyvende runde blev åbnet med et danskermøde, da Sevilla gæstede Getafe, hvor Laudrup og co. havde hårdt brug for at tage afstand til bunden af tabellen. Det var også runden, hvor de to Madrid-hold, Atletico og Real tørnede sammen. FC Barcelona skulle hugge point fra Santander, hvis de ikke skulle øge afstanden til Real Madrid på førstepladsen. I Valladolid stod Llorente for det hurtigste mål i Primera Divisions historie. Vi bringer det komplette overblik.

Getafe – Sevilla

Laudrups Getafe havde hårdt brug for at rejse sig ovenpå fire nederlag i deres seneste fem ligaopgør. Efter 16 minutter var det dog gæsterne, der kunne juble, da Luis Fabiano sendte bolden ind bag Abbondanzieri i Getafe-målet. Getafe svarede dog igen efter et kvarters spil. Javi Casquero sørgede for udligningen ti minutter før pausen. I det 58. minut i anden halvleg kunne Juan Albin bringe hjemmeholdet foran. Herefter kom Getafe frem til en glimrende mulighed, men de brændte, i stedet kunne Dragutinovic med et minut tilbage af den ordinære spilletid udligne for udeholdet. Getafe trak sig dog sejrrigt ud af kampen, da Contra sikrede Madrid-klubben sejren to minutter inde i overtiden. Kampen endte 3-2 i hjemmeholdets favør.

Villarreal – Valencia

Valencia skulle forsøge at rejse sig ude mod Villarreal, men hjemmeholdet viste absolut ingen nåde. Robert Pires var første mand på måltavlen efter blot seks minutter, da han fra kanten af feltet affyrede, og sendte bolden i modsatte målhjørne. Midt inde i anden halvleg slukkede først Capdevila håbet for gæsterne, da han nettede på et hjørnespark, og kort efter viste tyrkiske Nihat skarphed foran mål. Dermed vandt “Den Gule Ubåd” 3-0 over Valencia, på trods af, at de måtte undvære Jon Dahl, der døjede med en skade.

Real Betis – Recreativo Huelva

De to bundhold Real Betis og Recreativo Huelva skulle søndag forsøge, at tage afstand til bunden. Bedst så denne mission ud for Betis, der efter 57 minutter kom i front på målet af Edu, men gæsterne svarede hurtigt igen. Blot to minutter efter opgøret første mål, kom gæsterne på måltavlen. Javier Guerrero sørgede for udligningen. I den sidste halv time af kampen, lykkedes det ikke for holdene, at score flere mål, hvilket betød, at kampen endte uafgjort 1-1.

Real Zaragoza – Real Murcia

Midterholdet Zaragoza skulle forsøge, at tage vigtige point fra bundholdet, Murcia. Efter 34 minutters spil, åbnede Ricardo Oliveira kampen med scoringen til 1-0. En halv time senere kunne Diego Milito udbygge føringen, og med små ti minutter tilbage af opgøret, slog Milito sejren fast, da han stod for hjemmeholdets tredje mål i kampen. Værterne vandt med de overbevisende cifre 3-0.

Osasuna – Athletic Bilbao

Nedrykningstruede Osasuna skulle forsøge, at tage vigtige point i bunden af tabellen mod baskerne. Første halvleg endte målløs, men i anden halvleg bød kampen på mål, samt dramatik. Efter 62 minutters spil måtte Francisco Navarro Yeste forlade banen, da han modtog et direkte rødt kort. Med en mand i overtal lykkedes det hjemmeholdet, at nette to gange. Eduardo Fernandes Pereira Dady sørgede for det første mål efter 68 minutter, mens Carlos Alberto Vela minuttet senere kunne slå 2-0-sejren fast.

Almeria – Deportivo La Coruna

Deportivo La Coruna har bestemt ikke vist prangende spil i denne sæson, hvilket de heller ikke gjorde søndag aften. Man skulle dog helt hen i det 88. minut, for at finde kampens første og eneste mål. Ruben Martin Pulido var manden, der sikrede oprykker fra Almeria de tre point. Dermed indtager de nu en overraskende niendeplads.

Valladolid – Espanyol

Oprykkerne fra Valladolid fik besøg af topholdet, Espanyol. Hjemmeholdet var dog frygtløst, og allerede efter syv sekunder, bragte Joseba Llorente Valladolid i front, og blev samtidig noteret for det hurtigste mål i Primera Divisions historie. Kort før pausen var selvsamme, Llorente, på pletten igen med målet til 2-0. Efter en times spil kunne Marc Torrejon Moya dog reducere for gæsterne, derefter blafrede netmaskerne ikke mere, og Valladolid vandt dermed 2-1.

Levante – Real Mallorca

Ligaens absolutte bundhold, Levante, der ikke har vist meget væsen af sig, efter deres oprykning til Primera Division, blomstrede op søndag aften, da de fik besøg af midterholdet, Real Mallorca. Alexandre Geijo kunne efter 18 minutter overraskende bringer hjemmeholdet foran. Hjemmepublikummet blev dog hurtigt tavse, da Daniel Guiza i det 31. minut fik udlignet. Selv samme Daniel Guiza kunne med små tyve minutter tilbage af opgøret, bringe gæsterne på sejrskurs, men Luis Alvaro fik sikret Levante det ene point, da han scorede i det 88. minut. Kampen endte 2-2.

Atletico Madrid – Real Madrid

Søndag aften bød på Madrid-derby. Storebroren, Real Madrid, kom hurtigt i front. Efter blot et halvt minut kunne gæsterne juble, da Raul havde bragt ligaens førerhold foran 1-0. Atletico ville dog ikke finde sig i, at blive ydmyget på eget græs, hvorfor de pressede voldsomt på i første halvleg. Den mindre Madrid-klub ramte overliggeren to gange, men hjemmeholdets tilskuere på Estadio Vicente Calderon fik ikke meget at juble over. Skarpskytten Ruud van Nistelrooy kunne nemlig efter 42 minutters spil sikre Real de tre point.

FC Barcelona – Racing Santander

Catalanerne behøvede point mod topholdet, Santander, hvis de ikke skulle øge afstanden til førerholdet, Real Madrid. Det så dog lyst ud for hjemmeholdet, der kom foran efter 31 minutter på mål af franske Thierry Henry. Opgøret blev aldrig specielt underholdende, i en kamp, hvor gæsterne forsøgte at kombinere sig igennem – noget som aldrig rigtig lykkedes mod et Barca-hold, der aldrig følte sig truet. Kampen endte 1-0.