Referat: Premier League 18. Runde

Engelsk fodbold

Danske Nicklas Bendtner fik en hovedrolle i London-derbyet mellem Arsenal og Tottenham, da han på sin allerførste boldberøring scorede det afgørende mål i kampen. Manchester United vandt med nød og næppe over Everton på hjemmebane, Blackburn spillede en god kamp mod Chelsea, dog uden at få point med fra opgøret, mens Liverpool kom tilbage på rette spor i kampen mod Portsmouth. Vi bringer overblikket over attende runde i Premier League.

Arsenal – Tottenham

Runden blev sparket i gang på Emirates Stadium, hvor London-derbyet mellem Arsenal og Tottenham blev spillet. Gæsterne måtte se bort fra hele ni spillere, der normalt ville være at finde på klubbens førstehold, og det tegnede derfor ikke godt for Tottenham, der dog formåede at holde Arsenal fra fadet i første halvleg. Der var dog ikke spillet mere end tre minutter af anden halvleg, inden hjemmeholdets Adebayor havde bragt The Gunners på sejskurs. Dimitar Berbatov fik bragt balance i regnskabet, og kort tid efter havde Robbie Keane chancen for at bringe udeholdet foran, da han skulle sparke et straffespark. Keane misbrugte den store chance, og så blev danske Nicklas Bendtner sendt på banen for Arsenal. Den unge angriber skulle kun bruge en boldberøring, før han havde afgjort kampen til Arsenals fordel med et hovedstødsmål. Hjemmeholdet løb med en 2-1-sejr.

Reading – Sunderland

I første halvleg mellem Reading og oprykkerne fra Sunderland blev der ikke scoret. Til gengæld blev der uddelt tre gule kort, alle til gæsterne. I anden halvleg kom der gang i scoringerne. Det var Ivar Ingrimarsson, der lagde ud, da han efter 69 minutters spil bragte hjemmeholdet på sejrskurs. Det lykkedes for Michael Chopra at bringe Sunderland tilbage i opgøret med otte minutter tilbage at spille, da han udnyttede et straffespark. Det lignede længe, at kampen ville slutte uafgjort, men i kampens sidste minutter sikrede Stephen Hunt Reading alle tre point med sin scoring til kampens resultat, 2-1.

Bolton – Birmingham

Der var vigtige point på spil til bundstriden i Premier League, da Bolton tog imod konkurrenterne fra Birmingham. Den senegalesiske angriber, El-Hadji Diouf åbnede scoringen, da han efter en målløs første halvleg scorede i kampens 71. minut, efter et oplæg fra Nicolas Anelka i venstre side. Bare seks minutter senere var det franskmanden selv, der kom på måltavlen, da han med højrebenet gjorde det til 2-0. I kampens døende minutter slukkede og lukkede Anelka helt, da han scorede til 3-0, hvilket blev kampens resultat.

Fulham – Wigan

Fulham fyrede tidligere på ugen manager, Lawrie Sanchez, og i denne rundes kamp mod Wigan stod de midlertidige afløsere, Ray Lewington og Billy McKinlay i spidsen for holdet for første gang. Første halvleg sluttede uden scoringer, og vi skulle helt frem til kampens 70. minut, før kampens første scoring faldt. Det var gæsternes Marcus Bent, der bragte Wigan foran 0-1. Denne føring holdt dog ikke længe, mere præcist blot otte minutter. Clint Dempsey scorede for Fulham, og sikrede dermed holdet et enkelt point i kampen, der endte 1-1.

Middlesbrough – West Ham

På Riverside Stadium gav David Wheater Middlesbrough en god start på opgøret, da han i det 38. minut bragte værterne på 1-0. Blot fem minutter efter svarede gæsterne fra West Ham dog igen, da Dean Ashton scorede til 1-1 efter et oplæg fra Henri Camara. Kampen så længe ud til at skulle ende uafgjort, men i kampens sidste minut dukkede Scott Parker op i feltet og sendte med højrefoden bolden i mål. Parker blev dermed redningsmanden for West Ham, der slap fra opgøret med en sejr på 1-2.

Aston Villa – Manchester City

Der var blot spillet ti minutter, da vi fik kampens første scoring. Det var Martin Petrov, der smækkede en hård, flad bold ind foran mål, hvorefter Roberto Bianchi kastede sig ind i bolden, og bragte gæsterne foran 0-1. Den danske landsholdsforsvarer, Martin Laursen, så ikke for god ud i situationen, men heldigvis for ham blev skaden hurtigt gjort god igen, da John Carew blot tre minutter senere udlignede for Villa. Der blev ikke scoret flere mål i første halvleg, og ej heller i anden halvleg. Kampen endte dermed uafgjort, 1-1.

Liverpool – Portsmouth

Liverpool havde inden kampen mod Portsmouth tabt til rivalerne Manchester United i ligaen, og efterfølgende til Chelsea i midtugen i Carling Cuppen. De skulle derfor forsøge at komme tilbage på rette kurs, og det startede godt for hjemmeholdet. Yossi Benayoun skulle blot bruge 13 minutter før han havde bragt værterne på 1-0. Der gik ikke mange minutterne inden smilene hos Liverpool-spillerne blev endnu bredere. En kommunikationsbrist i udeholdets forsvar endte med, at Distan var uheldig og score og selvmål. I anden halvleg bragte Benjani Mwaruwari håbet tilbage for Portsmouht, da han reducerede til 2-1. Den spanske angriber Fernando Torres afgjorde dog kampen til hjemmeholdets fordel, da han scorede til 3-1 og dernæst til slutresultatet 4-1.

Manchester United – Everton

Cristiano Ronaldo åbnede kampen på Old Trafford, da han i det 22. minut fintede Lee Carsley, hvorefter han trak ind i banen og med et følt skud med venstrebenet placerede bolden uden for Everton-keeper, Tim Howards rækkevidde. Gæsterne viste dog god moral, der de kort tid efter fik udlignet, da Tim Cahill steg til vejrs og flot headede Steven Pienaars indlæg i kassen. Som anden halvleg skred frem blev Everton mere og mere tilfredse med den uafgjorte stilling. Med et kvarter tilbage sendte de danske Thomas Gravesen på banen, for at holde orden på midtbanen. Det så længe ud til, at det skulle lykkes for Everton, men med to minutter tilbage gik det galt. Pienaar begik en dumt straffespark, og Ronaldo var efterfølgende sikkerheden selv. Han sikrede United de tre point.

Newcastle – Derby

Det lignede på forhånd en sikker hjemmebanesejr, da Newcastle tog imod ligaens bundprop, Derby. Det viste sig dog hurtigt, at Derby ikke havde tænkt sig at overgive sig uden kamp. Det var således udeholdet, der fik en drømmestart på opgøret, da Giles Barnes scorede til 0-1 efter blot seks minutters spil. Mark Viduka fik dog bragt hjemmeholdet tilbage igen, da han udlignede til 1-1 efter en lille halv times spil. De fleste troede nok, at Newcastle nu ville fortsætte og sikre sig sejren. Sådan gik det bare ikke. I anden halvleg kom Derby foran for anden gang, da Kenny Miller sendte holdet foran 1-2 i det 52. minut. Fire minutter før tid fik Mark Viduka dog reddet Newcastle igen, da han gjorde det til slutresultatet 2-2.

Blackburn – Chelsea

Det var i starten svært at se, at det var Chelsea, der var titelkandidater og Blackburn, der kæmper for bare at få europæisk fodbold i næste sæson. Hjemmeholdet virkede meget opsatte, og var gode til at lægge pres på gæsterne. Chelsea var således heldig med at blive reddet af træværket flere gange. London-klubben er dog kendt for at være gode til at udnytte de chancer de får, og det var også tilfældet i denne kamp. En fremragende aflevering af Kalou sendte Joe Cole af sted, og englænderen var usvigelig sikker i situationen. I anden halvleg havde Blackburn svært ved at genetablere det gode offensive spil fra første halvleg, og det kom til at betyde, at Chelsea slap af sted fra opgøret med en smal sejr på 1-0.