Champions League-referater: Gruppe D

Grunden til, at Gruppe D blev færdigspillet i dag, ligger i, at AC Milan i næste uge skal deltage i VM for klubhold, da de vandt Champions League i sidste sæson. Vi bringer dig overblikket over aftenens kampe.

AC Milan – Celtic

På trods af, at AC Milan allerede havde kvalificeret sig til ottendedelsfinalerne, ville italienerne ikke lade skotterne komme for nemt til mål. Kampen startede i et højt tempo, og hjemmeholdet satte sig hurtigt på spillet. Både Kaká og Fillipo Inzaghi var tætte på at bringe milaneserne foran.

Fillipo Inzaghi fik flere store muligheder for, at slå rekorden for flest scoringer i europæiske turneringer. I det 70. minut lykkedes det så endelig for den erfarne måltyv. Cafu blev spillet ned ved baglinjen, og nåede lige akkurat at sende bolden skråt tilbage til Inzaghi, der efter vanlig spillestil, stod på det rette sted på det rette tidspunkt, og han kunne score på det tomme mål.

Herefter fortsatte Milan med at sidde på kampen. Blandt andet Kaká havde en god mulighed i slutningen af kampen, hvor han løb en halv banelængde, hans afgørende træk forbi Celtic-målmanden blev dog for langt. Kampen endte dermed 1-0.

Shakhtar Donetsk – Benfica

Hjemmeholdet Shakhtar Donetsk styrede det meste af første halvleg, men trods det, var holdet bagud efter de første 45 minutter.

Der var blot spillet seks minutter af opgøret, før gæsternes Óscar Cardozo kunne opsnappe den løse bold, som trillede igennem et sovende Shakhtar Donetsk-forsvar, hvor den bagerste mand bogstaveligtalt stoppede brat op, hvorefter Cardozo kom løbende bagfra, og kunne løbe forbi Shakhtar Donetsk-keeperen og sætte den ind til 1-0.

14 minutter senere var selvsamme Óscar Cardozo på pletten igen, da han nåede højst på et indlæg, og kunne sende bolden ind i netmaskerne. Efter en halvtimes spil blev en Shakhtar Donetsk-spiller nedlagt i Benfica-feltet, og dommeren pegede omgående på pletten. Cristiano Lucarellis spark snittede Benficas keeper, Quim, men det var ikke nok til at forhindre skuddet. 2-1-stillingen holdt halvlegen ud.

I anden halvleg pressede Shakhtar Donetsk på for en udligning, men dette skete aldrig. Kampen endte derfor 2-1 til Celtic.

Resultaterne i aftenens kampe betyder, at AC Milan ender på førstepladsen i gruppen med 13 point, mens Celtic ender på andenpladsen og derved også er videre til ottendedelsfinalerne, mens Benfica ender på tredjepladsen, og dermed ryger videre til UEFA Cuppen.