Referat: Primera Division 14. Runde

Spansk fodbold

Fjortende runde bød på intet mindre end tre Madrid-sejre. Derudover endte rundens lokalderby i Barcelona i remis. Poulsen og Sevilla måtte lide endnu et nederlag. Vi bringer dig det komplette overblik over 14. runde.

Real Madrid – Santander

Førerholdet Real Madrid skulle forsøge at hente tre point hjemme over Santander. Madrilerne fik den bedste start, da de allerede bragte sig i front efter fire minutter. Real kombinerede sig igennem. Nistelrooy spillede bolden fladt til Raul, der sikkert kunne sende bolden ind bag Santander-keeperen. Santander pressede på, men dette forhindrede ikke hjemmeholdet i at udbygge føringen. Sneijder kom ned ved bagerste linje i højre side. Santander-keeperen gik ud i ham, men hollænderen var for hurtig. Han spillede bolden fladt ind mod Santander-målet. Sergio Sanchez fra gæsterne kom glidende mod bolden, og forsøgte at få den ud til hjørnespark, i stedet endte bolden i eget net til 2-0. Med to minutter tilbage kunne Raul bringe Real foran 3-1, mens Pedro Munitis tre minutter efter fik reduceret. Kampen endte 3-1.

Almeria – Sevilla

Poulsen og co. var på besøg i Almeria, hvor 3 point var yderst nødvendige, efter deres dårlige start på sæsonen. Sevilla pressede på i første halvleg. Men de gjorde det svært for dem selv, da højrebacken Daniel Alves i det 46. minut modtog sit andet gule kort, og dermed måtte forlade banen. Efter 86 minutters spil blev Sevillas håb slukket, da Santiago Acasiete Ariadela bragte hjemmeholdet foran. Kampen endte 1-0, og Sevilla ligger nu på en skuffende 14. plads.

Espanyol – Barcelona

Der var dømt lokalderby, da den lille Barcelona-klub, Espanyol, tog imod storebroderen FC Barcelona. Barca gentog deres succes fra midtugen med en lynscoring. Lionel Messi slap løs på højrekanten, og driblede sig op til Espanyol-feltet. I mellemtiden var Iniesta løbet i position ved fjerneste stolpe. Messi kiggede hurtigt op, og lagde bolden fladt til Iniesta, der kunne bringe Barca foran 1-0 efter seks minutter. Med 20 minutter tilbage af kampen kom hjemmeholdet tilbage. En flot stikning blev opsnappet af medspiller, der sendte bolden skråt tilbage til Ferran Telechea Coro, der kunne brage bolden op i nettaget til slutresultatet 1-1.

Valladolid – Villarreal

Oprykkerne Valladolid tog imod topholdet Villarreal, og yderst overraskende formåede Villarreal aldrig at komme op i gear. Joseba Llorente bragte Valladolid foran efter 18 minutters spil. Med små 40 minutter tilbage af opgøret, kunne hjemmeholdets Manuel Victor lukke kampen med sin scoring til 2-0.

Mallorca – Murcia

Mallorca tog hjemme imod oprykker fra Murcia. Murcia spillede agressivt til, og det kostede intet mindre end seks gulekort, disse forblev dog ensfarvet. Efter 24 minutter kunne Velez Fernandez de Garaialde Inigo gøre det til 1-0 til gæsterne. Denne stilling holdt til 20 minutter før tid, hvor Mallorcas Pierre Webo sikrede hjemmeholdet et enkelt point. Kampen endte 1-1.

Huelva – Zaragoza

Bundholdet Huelva krydsede søndag eftermiddag klinger med midterholdet Zaragoza. Efter blot 21 minutter havde Diego Milito brag gæsterne i front, der skulle dog ikke gå mere end fire minutter før Carlos Martins bragte balance i regnskabet. Gæsterne sad på store dele af kampen, med det forhindrede ikke Carlos Martins i, at slå Huelva-sejren fast i det 41. minut. Kampen endte 2-1.

Deportivo La Coruna – Osasuna

De to bundhold Deportivo La Coruna og Osasuna tørnede sammen søndag. Man skulle helt ind i anden halvleg før kampens første mål kunne noteres. Jaroslav Plasil kunne bringe udeholdet foran 1-0 i det 46. minut. Deportivo pressede på for en udligning, og det fik de. Med seks minutter tilbage af opgøret scorede Ruben Castro Martin til 1-1. Kampen var dog ikke afgjort endnu. Med et minut tilbage af den ordinære tid sørgede Eduardo Fernandes Pereira Dady for en Osasuna-sejr. Kampen endte 2-1 til Osasuna.

Getafe – Levante

Getafe og Michael Laudrup havde i kampen besøg af bundholdet Levante. Kampen startede meget overraskende med en føring til gæsterne efter et kvarters spil, da Riga selv fulgte op på sit misbrugte straffespark. Getafe havde bolden mest i første halvleg, men til tilskuernes store utilfredshed måtte spillerne gå til pausen med 0-1. Getafe havde også i anden halvleg bolden mest, og skabte et hav af chancer. De fik dog først scoret et kvarter inde i anden halvleg, da det unge angrebstalent, Braulio, flot headede et indlæg fra højre ind bag Levantes målmand, Storari. I dommerens overtid fik Braulio igen det hele til at koge, da han på endnu et flot hovedstød udplacerede Storari i Levante-målet. Dermed afgjorde han kampen til Laudrups fordel. Getafe fik dermed en fortjent 1-0-sejr hjemme.

Betis – Atletico Madrid

Atlético Madrid skal på onsdag møde FCK i UEFA Cuppens gruppespil, og holdet havde mod Betis en kamp, hvor de kunne teste formen af inden mødet med de danske mestre.

Kampen blev en meget ensidig affære, hvor Atlético simpelthen kørte rundt med et stakkels Betis-mandskab. Efter en halv times spil viste Sergio Agüero stort overblik, da han fandt sin angrebsmakker Diego Forlan med en perfekt stikning, og for Forlan var det en smal sag at score til 0-1. Efter scoringen kørte Atlético Madrid bolden rundt i egne rækker, og Betis fik ikke meget at sige i første halvleg, som sluttede 0-1. Anden halvleg blev noget nær det samme billede, da Atlético kørte bolden fint rundt i egne rækker. I overtiden gav det bonus, da Raul Garcia scorede til slutresultatet 0-2.

Valencia – Athletic Bilbao

Valencia skulle hjemme mod Bilbao forsøge at hente alle tre point efter sidste uges nederlag til Santander. Valencia fik dog hurtigt en advarsel, da Bilbao scorede, men målet blev korrekt underkendt for offside. Efter en halv times spil gik den dog ikke længere. Bilbaos måske største stjerner, Francisco Yeste, scorede et flot mål direkte på frispark.

Valencia havde stor overvægt i spil og chancer, men holdet kunne ikke få bolden det sidste stykke hen over stregen. Derfor var topholdet bagud med 0-1 ved pausen. I anden halvleg viste Bilbao igen skarphed foran mål, da Joseba Llorente efter en times spil kunne gøre det onde ved Valencia, da han afsluttede et flot kontraangreb ved at heade 0-2-føringen ind bag Canizares i Valencia-målet. Valencia kom aldrig tilbage på rette kurs, og i overtiden kunne Llorente definitivt lukke kampen med sin scoring til 0-3, som blev det overraskende resultat på Mestalla.