Flot comeback af Tottenham

UEFA Cup

AaB fik en fantastisk start på White Hart Lane, men i begyndelsen af anden halvleg kollapsede ålborgenserne, og holdet må rejse hjem til Danmark med et nederlag i bagagen.

AaB fik den drømmestart, de kun havde drømt om inden kampen, da Thomas Enevoldsen efter bare fem minutter kanonerer bolden op i det fjerneste målhjørne uden chance for Paul Robinson i Tottenham-målet.

Efter scoringen fik AaB mod på mere, og holdet pressede Tottenham, og kørte i store perioder bolden flot rundt med simpelt og flydende pasningsspil langt oppe på Tottenhams banehalvdel.

Efter et kvarters spil på White Hart Lane fik Tottenham fremtvunget et hjørnespark, hvor Jermaine Jenas var hurtigst på andenbolden. Hans skud røg dog langt over målet, og skabte ingen problemer for Karim Zaza.

Tottenham viste efter en halv time et lille glimt af det spil, de kan, da de spiller hurtigt, og får spillet Dimitar Berbatov fri, men hans tværaflevering havnede i ingenmandsland, da ingen spillere var fulgt med op i feltet til den mulige chance i den situation.

AaB viste i flere sekvenser i første halvleg tegn på farlige kontrastød, og efter 38 minutter gav det bonus. Andreas Johansson fandt Rade Prica og han sendte en tværaflevering ind i feltet, hvor midtbanemanden Kasper Risgård nærmest snublede bolden ind i målet til en overraskende 2-0-føring, som altså var stillingen ved pausen på White Hart Lane.

Kort før dommerens pausefløjt havde Tottenham sin største chance i første halvleg, da Pascal Chimbonda nåede højest ved et hjørnespark. Han headede dog til størstedelen af tilskuerne i London over målet.

Tottenham var i første halvleg ikke oppe i det tempo, man ved, de kan spille i, og holdet havde store problemer med at bryde igennem AaB’s massive defensiv samtidig med, at holdet også havde problemer med at dæmpe AaB’s offensiv, som spillede meget mere direkte i det offensive spil end Tottenham, og derfor var det også en fortjent pauseføring til det danske hold.

Tottenhams nye træner, Juande Ramos, tog i pausen konsekvens af den dårlige første halvleg og foretog to udskiftninger. Tom Huddlestone og Darren Bent kom ind, mens Young-Pyo og Jermaine Jenas gik ud.

Det gav pote, da Dimitar Berbatov efter kun 45 sekunders spil fik scoret på en god fremlægning af indskiftede Tom Huddlestones første boldberøring. En god start på Tottenham, og tilskuerne levede for alvor med i håbet om et comeback.

Fem minutter senere var den igen gal i AaB’s bageste kæde, da en ellers dårlig førsteberøring af Berbatov førte til et mål, da Martin Pedersen spillede på et frispark, som han ikke fik, og Berbatov fik sendt bolden på tværs, hvor Darren Bents afslutning blev blokeret, men bolden landede for fødderne af Robbie Keane, der sendte bolden videre til Malbranque, der sikkert passerede Karim Zaza med et skud i det lange hjørne.

Da der var spillet lidt over en time af kampen, fik Tottenham et frispark på kanten af feltet. Det tog Gareth Bale sig af, og hans skud blev rettet af, og dermed kunne Zaza kun halvklare skuddet, og Aaron Lennon var hurtigst på riposten, og han sendte en bold på tværs, hvor en helt fri Darren Bent kunne fuldende comebacket, og score til 3-2.

I kampens overtid fik Aaron Lennon en mulighed for at afgøre kampen med en scoring til 4-2, men Karim Zaza reddede flot den engelske landsholdsspillers afslutning. Kort efter fik Tottenham endnu en kæmpe chance. Darren Bent spiller Steed Malbranque fri i feltet, som dribler forbi Zaza, men han overplacere sit skud, og stillingen forbliver 3-2, som også blev slutresultatet på White Hart Lane.

I anden halvleg viste Tottenham styrken, og forskellen på Premier League og SAS Ligaen blev demonstreret, da AaB’s defensiv i det første kvarter af anden halvleg blev udstillet. Dermed et ærgeligt nederlag til det danske hold, der ellers var foran 0-2 ved halvlegen.