Referat: SAS Ligaen 17. Runde

Den syttende runde af SAS Ligaen bød på en brudt klubrekord for OB, en målrig kamp i Esbjerg, hvor hjemmeholdet fik besøg af Brøndby, samt en aflyst kamp på NRGi Park, grundet frost på banen. Vi bringer dig hele overblikket.

F.C. København – OB

OB var på vej til at lave klubrekord med seks clean sheets, dette formåede FCK dog at spolere. De danske mestre kom bedst fra start efter 60 minutters spil, hvor den netop indskiftede Marcus Allbäck kunne bringe hjemmeholdet i front på et hovedstød. Med otte minutter tilbage af opgøret nåede Brede Hangeland højest på bolden, og fik headet den i OB-netmaskerne til 2-0. David Nielsen fik dog bragt den sidste glød tilbage i kampen i det 89. minut, men kampen endte 2-1.

Randers FC – Lyngby

Begge hold lagde ud med højt pres og begik en masse små frispark, men ingen af holdene formåede, at tilspille sig de helt store chancer. Dette ændrede sig dog i anden halvleg. Randers’ Bédi Buval sørgede for klapsalver hos hjemmeholdets fans, da han nettede to gange på tyve minutter i det 53.- og 73. minut. Lyngby ville dog ikke finde sig i kampens udfald, derfor viste de tænder med ti minutter tilbage. Mads Thomsen sørgede for reduceringen, mens Kim Aabech, som var storspillende i de 30 minutter han var på banen, lukkede kampen til 2-2.

AC Horsens – Viborg

Viborg kunne for første gang i denne sæson glæde sig over, at hente point på udebane i kampen mod Den Gule fare. Horsens kom bedst fra start efter blot elleve minutter spil, da Søren Friis scorede. Men viborgenserne ville det anderledes. Simon Nagel sørgede for kampens udligning i det 28 minut. Med fem minutter tilbage af opgøret fik ACH tilkendt straffespark, dette var dog en kæmpe brøler af dommer, Peter Rasmussen, da frisparket blev begået udenfor feltet. Retfærdigheden skete dog fyldest, da Anders Rasmussen greb Anders Nøhrs svage spark direkte i midten af målet. Dermed endte kampen 1-1.

AaB – FC Midtjylland

Midtjyderne havde ikke tabt i Aalborg siden 2004, men denne dårlige statistik for nordjyderne skulle der vise sig, at blive rettet op på i opgøret. AaB stod for de største muligheder i første halvleg, og sad på det meste af spillet. Efter 65 minutter kunne Siyabonga Nomvethe score, efter et langskud fra Andreas Johansson, der endte for fødderne af ham. Efter scoringen pressede midtjyderne på, men kampen endte 1-0, dermed vandt AaB kampen om den jyske hede.

Esbjerg fB – Brøndby IF

Der skulle blot gå 32 sekunder før der stod 1-0 på måltavlen. Njogu Demba-Nyrén fik alt for meget plads i Brøndby-feltet, og kunne lidt udplacere Stephan Andersen. Kraftige vindstød og silende regn spillede en stor rolle i kampen, og dette fik dommer Jesper Overgaard til at stoppe kampen efter otte minutters spil, dette blev dog kun midlertidigt, da han valgte at fortsætte kampen, efter at have fået bekræftet, at uvejret ikke udviklede sig yderligere. Jesper Mikkelsen kunne efter 38. minutters spil udbygge føringen, mens Njogu Demba-Nyren kunne noteres for sit andet mål i kampen små 20 minutter efter Mikkelsens scoring. BIF kom dog igen på et pragtmål af Chris Katongo, der var noget heldig med at få bolden med, hvorefter han kanonerede den op i højre hjørne. Seks minutter efter Katongos kanonskud var Stefan Gislason på pletten til 2-3. Michael Murcy blev kort før tid nedlagt i feltet, og kampens sidste mulighed skulle Niki Zimling tage sig af. Han brændte dog straffesparket, men det på trods sejrede Esbjerg 3-2.

AGF – FC Nordsjælland

Kampen blev aflyst grundet frost på banen, som dommer Lars Christoffersen vurderede som for farlig til at være spilbar.

“Det er trist, selv om jeg nu nok mener, at jeg selv kunne have spillet på det underlag. Men det er dommerens beslutning,” udtalte AGF’s sportsdirektør Brian Steen Nielsen til TV 2 Sport.

“Vi har efterhånden haft nogle kampe i de sidste par sæsoner, hvor vejret er kommet i vejen. Banen er glat og jeg tager hatten af for dommeren, at han har taget den beslutning,” sagde FCN træner Morten Wieghorst til TV 2 Sport.

Stadsgartnerens folk besluttede sig for at vande banen ved 14-tiden, men de mente dog ikke, at der var grund til at tænde for varmelegeme, der ligger under banen.

“Der ligger en bræmme af frost især ved de små felter. Derfor skred jeg til aflysning,” forklarede Lars Christoffersen.

DBUs Programudvalg vil hurtigst muligt – formentlig i morgen tirsdag – fastsætte ny kampdato.