Nordirerne slukkede Danmarks EM-håb

EM 2008

Nordirland viste deres styrke på eget græs og sejrede, efter Danmark havde startet kampen bedst på det yderst uberegnelige græstæppe.

Nogle massive regnbyger dagen igennem havde hærget banen, hvilket skabte stor spænding om hvorvidt kampen skulle spilles eller ej. Kampens dommer, Peter Vink, endte dog med at vurdere at banen var spilbar, hvorfor kampen skulle afvikles.

Begge hold skulle ikke risikere noget på dette uvante græstæppe, der bestod af en række store vandpytter, hvilket betød, at de startede i et meget lavt tempo. Efter en del usikkerhed på det våde underlag, åbnede holdene for deres eget spil, og danskerne fik hurtigt markeret sig.

Efter 13 minutters spil var Rommedahl tæt på at bringe Danmark i front. Bendtner var trukket ud på venstrekanten, hvor han fik lagt bolden videre over til Rommedahl, der kom stormende ved bagerste stolpe. Han misbrugte dog chancen, da hans skud havnede et stykke over nordirernes mål.

Som minutterne skred frem lagde regnen en massiv dyne på græstæppet, hvilket gjorde det endnu vanskeligere for begge hold, at spille deres vante spil.

Efter små tyve minutter viste Healy atter, hvorfor han er EM-topscorer med 12 mål, da han med et godt landskud, var tæt på at score kampens første mål.

I det 25. minut fik Dennis Rommedahl endnu en stor mulighed, da bolden endte for fødderne af ham på et hjørnespark, men endnu en gang manglede skarpheden hos danskeren.

Kort før pausefløjt fik Martin Laursen en god chance, da Rommedahl sendte hjørnesparket ind i panden på ham, han formåede dog ikke at ramme indenfor målet.

I anden halvleg var det holdt op med at regne, og banen så var næsten helt ryddet for vand. Tre minutter inde i anden halvleg opstod der en kæmpe chance til Bendtner, der tog et løb i dybden, og var marginaler fra at kunne lægge bolden over Maik Taylor i det nordirske mål.

Et kvarter efter var Bendtner igen i hovedrollen. Leon Andreasen lagde bolden indover til Arsenal-angriberen, der vendte rundt og var heldig med at få bolden med efter lidt nordirsk klumpspil. Bendtner fik bolden under kontrol, og kunne køligt lægge bolden fladt ned i højre side, og bringe Danmark på tavlen til 1-0.

I det 56. minut måtte Thomas Sørensen ud i fuld længde, da et hovedstød af en tæt markeret nordirer var tæt på at passere ham. Blot fire minutter efter brændte det på igen. Et fladt skud fra Steven Davis var tæt på at snyde Sørensen, der fik halvklaret, og Krøldrup var hurtig til at sparke bolden væk på riposten.

Efter 61 minutters spil gik det galt for danskerne. Warren Feeney kunne heade nordirerne tilbage i kampen, da han kom først på et indlæg og headede bolden ind bag Sørensen. Blot tre minutter efter var selvsamme Feeney tæt på at udplacere Sørensen for anden gang, da han flugtede på bolden som Per Krøldrup forsøgte at heade væk fra farezonen.

79 minutter er spillet, da Rasmus Würtz header bolden ud til EM-kvalifikationens topscorer, David Healy, og han beviste, at han ikke skal have mange chancer, før disse bliver omsat til mål. Healy kunne elegant lobbe bolden over en chanceløs Sørensen, der måtte se bolden sværge over hovedet på ham til 2-1.

I de døende minutter vågner danskerne pludselig op. Rommedahls frispark rammer den nordirske stolpe, hvorefter Dennis Sørensen var tæt på at bringe danskerne tilbage via to store chancer.

Danskerne formåede dog ikke at omsætte disse store muligheder, hvilket betød, at Nordirlands EM-håb forsat lever. De skal dog satse på at Sverige vinder over Spanien, og selv gøre kunsten efter på onsdag, mens danskernes EM-drøm er faldet til jorden, da de ender på en skuffende fjerdeplads i gruppe F.