N'Doye og Grønkjær sendte FCK videre

Europa League

FC København behøvede blot et uafgjort resultat i aften mod Sparta Prag, hvis de skulle avancere i Europa League. Men københavnerne gjorde rent bord, og vandt med hele 3-0 på mål af N’Doye og Grønkjær.

Sparta Prag lagde her til aften bane til den afgørende kamp i Europa League-gruppespillet mellem Prag-mandskabet og de danske mestre fra FC København.

Hjemmeholdet havde ikke tabt en kamp på hjemmebane i denne sæson, og derfor hvilede der et tungt pres på gæsternes skuldre, hvis de skulle bryde denne suveræne statistik. Københavnerne skulle dog kun bruge et uafgjort resultat, før de var sikre på at avancere til 1/16-finalerne.

FC København-mandskabet startede godt ud, og de sørgede for en forholdsvis hurtig scoring af Dame N’Doye, da Martin Vingaard efter 22 minutter lagde bolden ind i panden på senegaleseren efter et frispark.

Udeholdets hurtige mål kom tydeligvis bag på hjemmeholdet, som burde være vant til at spille i det massive snevejr, der også prægede kampen. Otte minutter efter den første FCK-scoring, var Martin Vingaard igen klar med en assist til selvsamme Dame N’Doye, da Sparta Prags forsvar stod stille som snemænd i den dalende sne. De danske mestre var dermed foran med 2-0 ved pausen.

I anden halvleg var der kun spillet ni minutter, før Dame N’Doye blev nedlagt i det kriminelle felt. Dommeren pegede omgående på pletten, og på det efterfølgende spark scorede Jesper Grønkjær yderst sikker til 3-0.

Sparta Prags håb i Europa League-gruppespillet blev for alvor slukket, da Manuel Pamic tacklede Jesper Grønkjær bagfra og derefter modtog sit andet gule kort, så værterne skulle spille med en mand i undertal i den sidste halve time.

FC København kom dog ikke yderligere på måltavlen, og derved kunne de forlade Prag med en sikker 3-0-sejr i bagagen samt en billet til 1/16-finalerne i Europa League sammen med PSV Eindhoven, som endte på førstepladsen i gruppen.

Lodtrækningen til Europa League-1/16-finalerne finder sted på fredag.