OB er klar til kvartfinalen

Randers formåede her til aften ikke at følge op på weekendens flotte resultat mod OB. Kronjyderne måtte på mål af Caca og Utaka se sig besejret med 2-1 hjemme på Essex Park.

Randers tog her til aften imod OB hjemme på Essex Park i kampen om videre deltagelse i den danske pokalturnering. Parterne mødtes også i lørdags, hvor det blev til 1-1, men her til aften viste OB forskellen mellem top og bund i Danmark.

Randers startede febrilsk og havde svært ved at få spillet til at køre. Det udmøntede sig hurtigt i en chance til OB, da Hans Henrik Andreasen efter blot tre minutter opfangede en løs bold i feltet, som han resolut sparkede mod mål. Sigtekornet var dog ikke helt indstillet endnu, og han måtte se sit forsøg gå lige forbi målet.

Kort efter var OB igen på spil. Denne gang var det Absalonsen der brød igennem på venstrekanten, hvor han fra baglinjen spillede den skråt ind i feltet. Her dukkede Henrik Hansen op, men heller ikke han kunne få den ind bag Stuhr-Ellegaard imellem stængerne. OB fik dog hjørnespark ud af situationen, og det blev slået ind foran mål, hvor Hans Henrik Andreasen headede ved forreste stolpe. Bolden sejlede i en blød bue over til bagerste stolpe, og her headede Utaka den ind foran, hvor en udækket Caca let kunne prikke den det sidste stykke med pandebrasken. 1-0 til OB.

Randers blev ikke for alvor farlige, og når de endelig kom frem til chancer var det oftest halvsløje spark fra distancen. Deres største chance blev misbrugt, da Junior løb mod mål, men overså en helt fri Søren Berg i venstre side af banen og i stedet skød selv fra 25 meter.

Langt mere effektive var gæsterne fra Odense. Efter godt en halv times spil satte de pludselig tempo på, og da Randers’ forsvar var trukket helt op til midterlinjen, og samtidig gik helt fejl af en relativt ufarlig bold, kunne den lynhurtige Peter Utaka storme mod mål, hvor han helt alene med Stuhr-Ellegaard sikkert satte bolden ind til pauseføring 2-0.

Anden halvleg startede ligesom første sluttede. OB sad på det meste, og det var da også fynboerne der kom frem til halvlegens første store chance. Chris Sørensen sendte et hårdt skud mod mål fra distancen, men denne gang greb Randers-målmanden bolden.

Det kunne hans kollega i modsatte ende, Roy Carroll, dog ikke godt ti minutter efter, da den indskiftede Marc Nygaard gik tæt på ham ved et indlæg og headede bolden i kassen. OB-spillerne protesterede og mente, at den høje angriber lavede frispark, men dommer Jakob Kehlet vinkede afværgende. Dermed var alt igen åbent.

Selvsamme Nygaard var igen på spil syv minutter før tid. Han modtog fra højre side en bold i feltet, men den sprang lige før den nåede ham, og han var derfor nødsaget til at afslutte med knæet, hvilket ikke resulterede i det udlignende mål.

OB appellerede et par minutter efter for straffespark, da indskiftede Bjørn Runström blev skubbet omkuld i feltet, men trods protester forblev dommerens fløjte tavs.

De sidste minutter af kampen var hektiske, og Randers havde flere gode forsøg, men det lykkedes dem ikke at få målet til 2-2. Dermed må de vinke farvel til pokalturneringen for i år, mens OB er med i hatten, når der på fredag trækkes lod til kvartfinalen.