Bordeaux vandt intenst drama mod Bayern

Selvmål, to udvisninger og to brændte straffespark. Det var et sandt drama i den sydfranske by Bordeaux, hvor hjemmeholdet her til aften tog alle tre point i en medrivende og højdramatisk kamp mod de tyske giganter fra Bayern München.

Allerede efter seks minutter faldt den første scoring. Franske Michaël Ciani var uheldig efter et hjørnespark og scorede i eget net. Bolden blev slået i en blød bue ind foran mål, hvor bolden ramte jorden en enkelt gang, inden den sprang op på forsvarerens støtteben og fortsatte ind i målet.

Den plet ville den store midterforsvarer ikke have siddende på sig, og efter 28 minutters spil gjorde han skaden god igen. Endnu et hjørnespark blev grundstenen for scoring, da Ciani dukkede op foran og med en fræk hæl gjorde det til 1-1.

Udligningen var et hårdt slag for Bayern, men det skulle straks blive værre. Blot to minutter efter at Ciani havde bragt balance i regnskabet, måtte tyskerne se sig reduceret til ti mand. 20-årige Thomas Müller lavede indenfor et kvarter to hasarderede tacklinger, og begge gange takserede den norske dommer, Terje Hauge, det til gult, hvilket resulterede i et tidligt bad til den unge tysker.

Fem minutter før pausen fik endnu en dødbold stadion til at koge. Et frispark skabte forvirring i Bayerns forsvar, og Butt i det tyske mål var chanceløs, da Planus med en lang tå kunne sende hjemmeholdet i front med 2-1.

Bordeaux spillede kampen igennem offensivt fodbold, og sydtyskerne havde mange gange svært ved at følge med. Det havde målmand Butt også, da han tyve minutter inde i anden halvleg på kluntet vis nedlagde Chamakh i feltet, hvorefter dommeren pegede på pletten. På det efterfølgende straffespark var Gourcuff dog en anelse for arrogant i sin udførelse, og Butt kunne let afværge en yderligere føring til hjemmeholdet.

Bayern havde kort efter en kæmpe chance for at komme tilbage i kampen, men Luca Toni måtte se sit hovedstød prelle af på stolpen.

Kort før slutfløjt fik Bayern endnu en mand smidt ud, da Van Buyten lavede straffespark på Chamakh. Bordeaux missede dog endnu engang chancen for endeligt at lukke kampen, da Butt viste koldblodighed på stregen.

Det betød i sidste ende ingenting, da hjemmeholdet formåede at holde Bayern fra flere chancer. Kampen sluttede med en fortjent 2-1-sejr til værterne.

Bayern München må med nederlaget overlade duksepladsen i gruppen til Bordeaux, og da Juventus også vandt deres kamp, ryger tyskerne helt ned på 3.-pladsen.