Roma-lynscoring rakte ikke langt nok

Italiensk fodbold

AS Roma bragte sig foran allerede efter tre minutter på AC Milans hjemmebane San Siro, men værterne kom tilbage i kampen og vandt opgøret 2-1 ved hjælp af to brasilianske scoringer.

AC Milans sæson har bestemt ikke været prangende spillemæssigt. Inden dagens opgør havde milaneserne ikke vundet i tre ligakampe i træk, så en sejr var tiltrængt i aften.

Hjemmeholdets spillere fik dog hurtigt andet at tænke på en sejr, da Jeremy Menez overraskende scorede efter blot tre minutters spil. Thiago Silva forsøgte at sparke bolden væk, men i stedet for at få denne mission til at lykkes, blev han løbet op af Roma-angriberen Merez, der pludselig stod med en friløber og få sekunder senere bragte udeholdet foran med 1-0.

Milanesernes defensiv var utroligt usikker, og det lykkedes på forunderlig vis romerne ikke at udnytte de store huller, som hjemmeholdets forsvarer gav.

I stedet gjorde AC Milan kort proces i anden halvleg, hvor offensiven så særdeles velsmurt ud. I det 55. scorede Ronaldinho på et straffespark, som var blevet begået imod forsvareren Alessandro Nesta.

Ronaldinho bragte også sig selv i fokus kort tid efter, da han sende bolden videre til sin landsmand Pato på glimrende vis. Angrebstalentet tog et træk forbi AS Roma-keeperen Doni, og dermed kunne Pato score til reduceringen 2-1.

Med godt et kvarters spil tilbage af opgøret, havde AS Romas Daniele De Rossi en enorm chance, da han stod umarkeret i feltet, men de ufokuserede milanesere kunne ånde lettet op, idet De Rossi kanonerede bolden et godt stykke over målrammen.

AC Milans anfører Massimo Ambrosini stod for yderligere drama, da han blev udvist med ti minutter igen, eftersom han blev præsenteret for sit andet gule kort.

Gæsterne fra hovedstaden Rom fik dog aldrig udlignet, og dermed ligger AC Milan på ottendepladsen med 12 point, mens AS Roma er at finde på tiendepladsen med et point færre.

Stillingen er også lige i toppen, hvor Inter danner spydspids med 19 point, mens Sampdoria og Juventus følger lige efter med henholdsvis 17 og 15 point på kontoen.