SIF ydmygede Brøndby i målorgie

Dansk fodbold

Silkeborg IF understregede i aften, at selvom man er oprykker, kan man godt præstere optimalt i den bedste række, SAS Ligaen. SIF fik på hjemmebane givet en 4-1-lussing til gæsterne fra Brøndby IF.

Silkeborg IF skulle i dag forsøge, at hente den anden SAS Liga-sejr i træk, da modstanderen hed Brøndby IF. Den første store chance til hjemmeholdet tilfaldt efter 15 minutters spil, da Rajko Lekic udnyttede sin hurtighed mod den aldrende Brøndby-forsvarer Max von Schlebrügge.

Lekic sendte bolden videre til Christian Holst, men Holsts skarphed manglede i situationen. Han skulle dog vise sig at få en nøglerolle senere i opgøret.

I det 23. minut blev Christian Holst noteret som kampens første målscorer, da han umarkeret kunne score efter et indlæg mod fjerneste stolpe.

Blot ni minutter senere kunne holdkammeraten Jim Larsen score holdets andet mål, og igen udnyttede silkeborgenserne et passivt Brøndby-forsvar.

Brøndby pressede herefter yderligere på for en reducering, men trods et større tryk på SIF’s bagkæde, udeblev målene for gæsterne. Derimod fortsatte hjemmeholdet sin konsekvente udnyttelse af chancer i den anden ende.

Max von Schlebrügge blev ramt på hånden i det kriminelle felt, og dommeren pegede omgående på pletten. Rajko Lekic sørgede for scoringen til 3-0, da han scorede på det efterfølgende straffespark.

Det usammenhængende Brøndby-forsvar led endnu et stort kollaps med godt en halv time tilbage, da Christian Holst kunne sende bolden i netmaskerne på et indlæg, hvor han benyttede hælen til at få bolden de sidste meter over målstregen til 4-0.

Med små ti minutter tilbage af opgøret, fik Brøndby-spillerne endelig noget af juble over. Indskiftede Jan Kristiansen modtog bolden fra Samuel Holmén, og Kristiansen kunne således prikke bolden ind bag SIF-keeperen Lasse Heinze til slutresultatet 4-1.

Silkeborg IF indtager sjettepladsen med 16 point, mens Brøndby IF ligger på fjerdepladsen med et enkelt point mere.