Наши партнеры

Menu



CL-gennemgange: AS Roma

AS Roma

Fakta:

Grundlagt: År1927

Dragtfarver: Bordeaux rød

Manager: Luciano Spalletti

Født: 7. marts 1959

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber:

Empoli: 1995-1998

Sampdoria: 1998-1999

Venezia: 1999-2000

Udinese: 2001

Ancona: 2001-2002

Udinese: 2002-2005

Stadion: Stadio Olimpico

Kapacitet: 82.307

Bedste præstation i Champions League:

Sølv i 1983/84

AS Romas præstationer i denne sæson:

Serie A:

Roma har fortsat sidste sæsons takter med den nuværende 2. plads. Holdet har kun tabt en ligakamp, men har endnu ikke vist sig fra sin bedste side, og kan derfor muligvis sætte et sidste angreb ind på skræmmende Inter, der dog er hele syv point foran på nuværende tidspunkt.

Champions League:

Roma klarede sig sikkert igennem sin pulje i Champions League med elleve point i alt. Holdet led kun et nederlag, og selvom spillet kun var prangende sporadisk, så var Sporting aldrig rigtig tæt på at slå dem ud.

Sammenligning:

Roma ser ligesom sidste år stærke ud. Deres største problem er at få afsluttet kampene mod små hold, noget, der primært koster i ligaen. Hvis Roma hæver deres niveau, som de gjorde sidste forår, så kan de godt komme langt.

Analyse af Roma:

Når snakken falder på italiensk fodbold tænker de fleste sikkert på defensivt og taktisk fodbold. Det kan man imidlertid ikke sige om Roma, der ikke uden grund er blevet kaldt for Italiens mest attraktivspillende hold. Holdets spil er bygget op omkring Totti, og spillet foregår hurtigt og langs jorden. Holdet spiller desuden meget offensivt og selv forsvarerne trækker ofte langt frem på banen. Spillestilen er både holdets force og akilleshæl. Hvis spillet ikke fungerer, så er holdet helt låst fast, og man har ikke nogen targetman, man kan sende bolden op imod i det farlige luftrum i front.

Fungerer spillet, er holdet til gengæld et af de sværeste at dække op for. Totti falder tit tilbage og fungerer som spilfordeler, mens midtbanespillerne laver utallige dybdeløb. Det gør, at formationen minder mest om en 4-6-0, og til tider kan modstandernes forsvar blive alt for forvirrede over hvad, de skal gøre. Holdets offensive spil gør dog, at man ofte kommer i problemer når modstanderne er gode til kontra, men er det nødvendigt, kan holdet godt stille sig tilbage på banen og udføre nogle lynhurtige kontraangreb. Roma kan løbe ind i to store problemer i Champions League: Holdet brænder alt for mange chancer, især de tre offensive midtbanespillere er slemme til at misse flere 100 % chancer pr. kamp. Heldigvis for holdet, er de ligeså gode til at skabe chancer, som de er til at brænde dem. Det andet, holdet mangler er stabilitet, som man så i 7-1-nederlaget mod Manchester United. Kan Roma få rettet op på disse mangler, så kan de slå ethvert hold på den rigtige dag. Et eksempel på dette kunne ses, da holdet på udebane var det første hold, der kunne slå Inter i 40 kampe.

Holdet:

Målmænd:

I Romas mål ser man næsten altid Doni. Doni har det med at få nogle hjerneblødninger ind imellem, men på det seneste har han vist et ret stabilt niveau. På de gode dage er han verdensklasse, mens han ligner noget fra Serie 5 på de dårlige. Backuppen er unge, talentfulde Curci, der muligvis bliver lejet ud og erstattet af en ældre målmand.

Forsvar:

Romas centerforsvar består oftest af den stærke duo Mexes og Juan. Efter et halvt år er de to ved at være en stabil og stærk duo bagved, men de er også gode til at trække med op i banen. Holdet spiller med to meget offensive backs i Tonetto og Panucci. De to er gode til at lave overlap og deltager generelt meget i det offensive spil. Dog kan de to, samt midtbanen nogle gange lade centerforsvaret i stikken.

Midtbanen:

Midtbanen består af to defensive midtbanespillere og tre offensive. På den defensive befinder De Rossi sig. Hans partner – enten Pizarro eller Aquilani – er ham, der virkelig dikterer og kreerer Romas spil. På den offensive midtbane starter oftest Mancini, Perrotta og Taddei, tre spillere der er gode til at løbe i dybden, men også til at komme med hjem og forsvare.

Angrebet:

Holdets stjerne, Totti, spiller i angrebet. Nogle gange spiller han helt oppe foran, men andre gange – især mod store hold – falder han tilbage og lader Perrotta løbe frem, så han kan lave sine berømte stikninger og overlap.

Profiler:

Francesco Totti

Født d. 27. september 1976

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber: Ingen

Totti er holdets helt store stjerne, både på grund af hans evner, men også grundet sin loyalitet over for klubben. Hans offensive evner rækker langt ud over det sædvanlige. Han er en fantastisk afslutter, hvilket han viste ved at være Europas bedste angriber sidste sæson. Desuden har han en sublim teknik og hans overblik, samt pasninger gør ham til en fantastisk kreatør. Tidligere har han haft problemer med sit temperament, men under træner Spalletti er temperamentet kommet under kontrol. Når Totti er skadet eller har en offday, så forringes både kreativiteten og kynismen foran mål væsentligt. Mange mener, at Totti har spildt sit talent ved at blive i Roma, da han kunne have vundet en del flere titler andre steder. Totti selv har udtalt, at kærlighed for klubben betyder langt mere end titler, og den kærlighed ville han ikke kunne finde andre steder end i Roma.

Daniele De Rossi:

Født d. 24. juli 1983

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber: Ingen

De Rossi er romernes omdrejningspunkt på midtbanen, når han ikke er til stede falder Romas spil ofte sammen. I defensiven præsterer han utallige bolderobringer. Desuden bliver han involveret i Romas indviklede pasningssystem oppe foran. Han er blot 24 år, men han må regnes for at være en af verdens bedste defensive midtbanespillere, ydermere er der stadig masser af potentiale i ham. Han adskiller sig lidt fra den typiske defensive midtbanespiller med sin teknik og sine afleveringer. Faktisk var han angriber i sine ungdomsår, og han kan både skyde læderet ind fra lang afstand, samt heade det ind.

Konklusion:

På dagen har Roma et af verdens bedste hold. Det er nærmest umuligt at dæmme op for, når det kører, og netop stabiliteten bliver vigtig for Roma. Kan det hele gå op i en højere enhed, er det ikke urealistisk at slå Real Madrid, og så er den videre vej mod en semifinale eller måske endda en finale banet.

Skrevet af Anders Carøe



Kommentér

5 kommentarer til “CL-gennemgange: AS Roma

  1. Peter Bruun siger:

    Man vil nok gå hen og kalde mig for en flueknepper, Men en spiller dragt består af mere end trøjen så spillerdragtens farver er bordeaux rød, hvid og sort 😉

  2. Peter Bruun siger:

    Artiklen er vel udemærket, hvis man er tilfreds med at få 2 ifølge den nye karakter skala! Artiklens sprog er meget fladt, den følelses meget ja igen opremsende. man skulle tro at man har set en anden artikel og tænkt ja det holder. Hvilket den måske også gør, men savner noget mere personlighed over teksten, dog stadig være neutral. Desværre kan det også betyde at artiklen hurtig kan virke upersonlig. man kan jo sagtens give den noget kan uden at det bliver useriøst.

    Jeg er ekstremt skuffet over en så kort og fattig konklusion. Det kan da godt være at Roma på dagen har en af verdens bedste hold, hvilket Tottenham også kunne have! en meget intet sigende start. Hele den Konklusion er som en stor mcdonald's menu : en tom fornemmelse. Det er altså ret svært at danne sig et overblik over hvor godt holdet egentlig er, nå man får så korte beskrivelser af holdet og dens spillere.

  3. Anders Caroe siger:

    Til første comment: Right. My bad.

    Til nr. 2:

    Jeg skal da ærligt indrømme tre ting.

    1. Jeg havde både travlt og var lidt syg, hvilket godt kan afspejles i artiklen. Især konklusionen som du siger. Der følte jeg mig nødt til at springe videre til det næste.

    2., Inderst inde havde jeg håbet på at Casper eller Pernille havde tilføjet/rettet lidt mere. Ingen kritik til dem, da jeg både glemte at sige det og de havde 15 andre artikler at rette.

    3. Jeg er selv kæmpe Romafan og tyede til nogle andre artiker for ikke lyde for bitch'ed omkring holdet. Det er måske der det går lidt galt også.

    Når det er sagt, så synes jeg jeg at Romas forcer/problemer er beskrevet fint og ikke overfladisk. Afslutningen er helt rigtigt ikke god nok.

    For at lege flueknepperen: Det hedder 02 😉

  4. Alexander Bech siger:

    Haha…

    Selvkritik er altid godt.

    Men synes ikke at artiken er så dårlig som beskrevet i #2.

    Du holder et fint niveau igennem hele artiklen, men som også du selv påtaler, er konklusionen en smule fattig.

    Ellers thumps up… 😉

  5. Peter Bruun siger:

    hehe ja undskyldninger kan man jo altid komme med 😉 ej spøg til side, kan nok godt se, at jeg har været lidt for hård i min påtale omkring beskrivelsen, syntes bare at beskrivelsen under punktet holdet er meget lidt informativt, hvorfor at jeg nok var lidt for hurtig og dermed mente at hel artiklen var for overfladisk.

    vil give ret til nr.4 B)

    til karakterskala kommentaren: okay, my bad

    Ja det er jo altid sjovt at legeflueknepper, men lad det nu ikke blive til en dårlig vane 😀



Top-menu
Menu